Минимална е разликата между двамата основни претендерти за президентския пост

...
Минимална е разликата между двамата основни претендерти за президентския пост
Коментари Харесай

Макрон взема над 28% от гласовете на първи тур, а Марин льо Пен - 24%

Минимална е разликата сред двамата съществени претендерти за президентския пост във Франция-  сегашният държавен глава  Еманюел Макрон и претендентът на крайната десница Марин льо Пен. Първите планирани резултати демонстрират 28.6% (28.1% съгласно други изследвания) за Еманюел Макрон и към 24% за Марин льо Пен. Това са двамата претенденти, които ще излязат на балотажа на 24 април. 

Резултатите са предварителни, без тези от огромните градове. Активността на гласоподавателите е една от най-ниските в историята - към 25% негласували, въпреки че не доближава антирекорда от 2002 година.

Този резултат повтарят сюжета от 2017 година, само че в по-различен и комплициран подтекст. Разликата сред двамата не е толкоз минимална, колкото се очакваше съгласно предварителните прогнози.

За Макрон това наподобява постоянен резултат, тъй като той е по-висок от този, който получи преди пет години . Ако завоюва, той ще бъде първият президент в петата република, избран отново за втори мандат от 20 години насам след Жак Ширак.

За Марин льо Пен това е петата президентска кандидатурата. През 2017-а  тя се провали на дебата против Макрон, само че в тази акция заложи на обществените тематики и покупателната дарба.

От резултатите и изявленията на останалите претенденти ще стане ясно кой зад кого ще застане за втория тур и по какъв начин ще се пренаредят силите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР