Минчо, Йоана, Василена, Живко, Георги, Александра, Теодора, Венцислав, Анастасия и

...
Минчо, Йоана, Василена, Живко, Георги, Александра, Теодора, Венцислав, Анастасия и
Коментари Харесай

Ето как кръстиха първите българчета, родени през януари

Минчо, Йоана, Василена, Живко, Георги, Александра, Теодора, Венцислав, Анастасия и така нататък се появиха в първите часове на новата година. Да са живи и здрави и с наслада да си носят имената!

Стана нещо всекидневно в последните години да обръщаме изключително внимание на родените към края на миналата и началото на новата година, може би от предпочитание да противостоим на паниката, с която ни изпълва демографската картина у нас.

Личните имена на новородените българи са значима освен поради интереса ни към думите, само че и поради убеждението, че тъкмо тези " думи " отразяват душенагласите, полезностите и идеалите на сънародниците ни от поколенията на 20-30-40-годишните. А таман тези 20-30 и все по-често 40-годишни дами и мъже са майките и бащите на децата, които се раждат през днешния ден, и затова са хората, които избират по какъв начин да се споделят българските жители занапред за десетилетия напред, написа БНР.

Как бяха именувани първите бебета за годината, само че и какво по-общо се следи в избора на персонални имена у нас през последните десетина години разяснява доцент Мая Влахова от Секцията по ономастика на ИБЕ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР