Миналото и бъдещето съществуват едновременно, доказаха учени с няколко експеримента.

...
Миналото и бъдещето съществуват едновременно, доказаха учени с няколко експеримента.
Коментари Харесай

Квантови физици: Миналото и бъдещето съществуват едновременно

Миналото и бъдещето съществуват по едно и също време, потвърдиха учени с няколко опита. Засега това сензационно изказване се отнася единствено за фотоните, само че то отваря необятно вратите за нови открития. Някои опити и самият факт на съществуването на квантови компютри безапелационно потвърждават, че квантовата физика работи по изцяло друг метод от това, което виждаме и усещаме към нас. Трудно е да се разбере по какъв начин единица информация може по едно и също време да бъде 0 и 1, само че в квантовия свят е по този начин.

И в случай че съществуват суперпозиции на положения, тогава за какво да не съществуват суперпозиции на процеси? Например, бъдещето и предишното. И да, учените потвърдиха верността на това съмнение.

На с обратим времеви вектор в света на квантовите частици. Две самостоятелни групи учени – едната от Оксфордския университет, а другата от Виенския университет – потвърдиха в серия от опити, че фотонът може да бъде наведен в положение на суперпозиция на процеси, протичащи в противоположни направления на времето.

Все отново, би трябвало да е ясно, че това изобретение не е пътешестване във времето. Но може фундаментално да промени метода, по който мислим за приключването на времето на квантово равнище и респективно да докара до невероятни открития във физиката.

В един от опитите фотон е подложен в суперпозиция на процеси, до момента в който се движи през кристал. Тъй като фотоните нямат маса, те взаимодействат едва с материята. Това, както и способността на фотоните да се разделят в много редки процеси, прави допустимо първо математически и по-късно пробно да се потвърди, че един фотон може да се движи в кристал по едно и също време отляво надясно и отдясно наляво. Просто казано, процесите се оказват в суперпозиция, което е еквивалентно на суперпозиция на времето.

Строго видяно, две виртуални частици, които съставляват един действителен фотон, се движат в „ насрещните потоци на времето “. Учените мерят поляризацията на фотоните на двата изхода от кристала и статистически потвърждават, че квантовите преобръщания на времето се демонстрират с огромна възможност. Толкова огромна, че тези процеси могат да бъдат възприети, да вземем за пример, при основаване на квантови логичен детайли.

Как откритието ще се отрази на бъдещето на квантовите компютри, през днешния ден никой не се наема да реши, само че вратата към необятното поле е необятно отворена. Очаква се преразглеждане на доста други теории в квантовата физика, най-значимата от които може да се смята теорията за гравитационното взаимоотношение.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР