Миналогодишният финалист Стефанос Циципас победи драматично с 6:3, 7:6 (8),

...
Миналогодишният финалист Стефанос Циципас победи драматично с 6:3, 7:6 (8),
Коментари Харесай

Циципас с трудна победа в Париж, Григор излиза на корта в 12 часа

Миналогодишният финалист Стефанос Циципас победи трагично с 6:3, 7:6 (8), 6:7 (3), 7:6 (7) Зденек Коларж в среща от втория кръг на Откритото състезание по тенис на Франция. Поставеният под номер четири представител на Гърция срещна извънредно доста компликации против чеха в дуела, траял повече от четири часа.

На корт " Сузан Ленглен " Циципас, който проби за 3:1 първата част и по-късно поведе в резултата, записа 67 печеливши удара и 25 аса. Проблемите за любимеца в мача започнаха от втория сет, когато 25-годишният Коларж пропусна три благоприятни условия за равнене на резултата. Гръцкият тенисист въпреки всичко съумя да поведе с 2:0 в дуела след мъчно 10:8, само че разреши достигането до втори тайбрек, в който чехът се наложи и върна напрежението на корта. В четвъртата част на срещата съперниците размениха по един пробив, достигайки още веднъж до 13-ти гейм. В него заемащият 134-то място в международната класация Коларж поведе с 6:2, само че пропусна четири сетбола, с цел да се стигне до трагично 9:7 в интерес на любимеца.

" Той ме направи вманиачен. Гледах топката и въобще не ми беше елементарно. Коларж беше заложил всяка част от тялото си, с цел да хване топката. Възхищавам се от това, което направи ", съобщи Стефанос Циципас след края на срещата. В идващия кръг той ще се изправи против Микаел Имер от Швеция, отстранил британеца Даниел Еванс след 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.

Шампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2014 година Марин Чилич също се класира за третия кръг на " Ролан Гарос " след победа с поврат 4:6, 6:4, 6:2, 6:3 против унгареца Мартон Фучович. Следващият противник на хърватина е Жил Симон. Представителят на домакините се наложи със 7:5, 6:1, 7:6 (6) против американеца Стив Джонсън. Това е победа номер 500 в кариерата на френския деец. Той е третият представител на своята страна, достигнал до тази граница след Ришар Гаске (574 победи) и Гаел Монфис (523).

Седмият подложен във френската столица Андрей Рубльов (Русия) в профил аржентинеца Федерико Делбонис след четири сета и 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.
Григор Димитров ще излезе от 12.00 часа за дуела си от третия кръг против аржентинеца Диего Шварцман.
По обявата работи: Илиян Христов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР