Миналия уикенд Кери Симъндс се омъжи за . Церемонията се

...
Миналия уикенд Кери Симъндс се омъжи за . Церемонията се
Коментари Харесай

Булчинска рокля под наем - това ли е бъдещето?

Миналия уикенд Кери Симъндс се омъжи за. Церемонията се организира скрито в Уестминстърската катедрала. Ако разликата във възрастта сред Борис Джонсън и Кари Симъндс до момента не беше толкоз явна, то сигурно бихме могли да си дадем сметка в действителност какъв брой са разнообразни двамата, като се вгледаме в избора им на тоалети за сватбения ден. Докато Кари Симъндс избра венец с бели цветя и булчинска рокля чартърен в бохо жанр, се придържаше към по-традиционния жанр.

Любопитно е, че Симъндс не заложи на рокля, която се предава през генерации, нито пък на дизайнерска такава, която да заема ненужно място в дрешника й години наред. Тя избра рокля чартърен против 45 паунда. Очаквано след сватбата моделът е бил разпродаден на постоянната си цена от 2870 паунда. Кари Симъндс се е спряла на марката Costarellos на гръцкия дизайнер Христос Костарелос. Според „ Таймс “ тя редовно се възползва от услугата " облекла чартърен " в всекидневието си.
               

Едва ли някой е очаквал, че точно Симъндс ще заложи на рокля чартърен. Особено след множеството обвинявания към нея и Борис Джонсън за заграбване на средства. За информация – през месец март Джонсън попадна под прицела на лейбъристите по въпроса по какъв начин е бил финансиран ремонтът на жилището му на „ “.

Изборът на Кери Симъндс обаче може да послужи като образец за изобретателно решение за налагане на устойчивостта в модата. Всеки от нас най-малко един път е употребил услуга или стока чартърен – автомобил, велосипед, квартира, книга или видеокасета. Не е належащо да притежаваме всичко ново на пазара, когато можем да създадем стилен и бюджетен избор.

Принципът на кръговата стопанска система е без начало и до безкрайност. Състои се в виновното потребление на естествените запаси и материали. За да може да се насладим най-пълноценно на крайния артикул и да удължим живота му оптимално. Във време на свръхконсуматорство и висока скорост постоянно попадаме в клопката на разхищението – създават се промишлени количества, а изгодата е краткотрайна. Фактите обаче сочат ясно –  това не ни излиза по никакъв начин на ниска цена. Нито на нас, нито на природата. Затова е значимо да се стремим да обмисляме покупките си, както и да оценяваме това, което е вече наша благосъстоятелност.

Само така нуждата от разнородни решения във визията ще бъде задоволена, а животът на облеклата ще бъде продължен и повече хора ще имат опцията да им се порадват.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР