Миналата зима беше топла за стара Европа. И противно на

...
Миналата зима беше топла за стара Европа. И противно на
Коментари Харесай

Михаил Делягин: Как Западът ще се самоубие със „зеления колониализъм“

Миналата зима беше топла за остаряла Европа. И обратно на многочислените прогнози, не замръзна - даже макар прехода от на ниска цена съветски тръбопроводен газ към безценен американски полутечен газ.

Това обаче се случи освен поради хубавото време, само че и заради измененията в структурата на европейската стопанска система. Енергоемките промишлености, които замърсяват околната среда, се придвижват в „ третия свят “ – съгласно Бисмарк в „ страни, които нямат нищо срещу “. За себе си Западът резервира най-технологично развитото произвеждане с оптималната добавена стойност - по едно и също време най-рентабилното и минимум замърсяващото.

В същото време развитите страни откриха в действителност талантлив метод да нанесат спомагателни систематични вреди на своите неразвити съперници (които така и така се държат в подчинено, в действителност колониално състояние от самата конструкция на техните икономики). За тази цел те блокират развиването им освен с търговски, само че и с административни и политически ограничения – в процеса на световна „ климатична машинация “. Като част от „ зелената нервност “ и стенанията за „ стопляне на климата “, учредени на неведнъж потвърдени фалшификации, се възнамерява налагането на нов въглероден налог върху енергоемките промишлености.

Така развитите страни първо се трансферират към неразвити енергоемки промишлености, купуват продуктите им за жълти стотинки, а по-късно стартират да удрят тези страни - както дестабилизирайки международните енергийни пазари с невиждана всеобхватна експанзия против Русия, по този начин и налагайки спомагателни такси на съответните промишлености.

Всъщност имаме работа с неоколониална политика. Унищожавайки " неразвития " свят, тя ускорява световните диспропорции. Но в последна сметка това ще удари като бумеранг тогавашните „ фешън “ страни, на първо място европейските.

В края на краищата, съгласно прогнозата на Международната организация по енергетика (фокусирана върху потребителите на енергия), 45% от нужния нефт през 2040 година ще би трябвало да се създава в нови залежи, които към момента не са създадени през днешния ден (с изключение на съветския „ Източен Петрол “). Системното угнетяване на производството на обичайни енергийни източници и енергоемки промишлености, към които западните елити желаят да се върнат, единствено ще изостри към този момент неизбежната енергийна рецесия.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР