Миналата сряда Националната асоциация на музикалните издатели (NMPA) подаде на

...
Миналата сряда Националната асоциация на музикалните издатели (NMPA) подаде на
Коментари Харесай

Музикални издатели искат $250 млн от Twitter за нарушаване на авторски права

Миналата сряда Националната асоциация на музикалните издатели (NMPA) подаде на съд Twitter от името на 17 музикални издатели, представляващи известни реализатори. В желае се твърди, че обществената мрежа е нарушила закона за авторското право, като е разрешила на потребителите да разгласяват музика в платформата без разрешението на притежателите на авторските права, по отношение на което асоциацията изиска обезщетение в размер на 250 милиона $.

Според правосъдния иск, заведен във федералния съд в Тенеси, Twitter “подхранва бизнеса си с безчет музикални композиции, нарушаващи авторските права, изключителните права на издателите и други лица според закона за авторското право “.

Документът изброява почти 1700 песни, заглавията на които попадат в нееднократни вести за нарушение на авторските права, изпратени до Twitter, само че компанията не е дала отговор на тях по никакъв метод. За злоупотребата с всеки един от тях издателите търсят обезщетение в размер на 150 000 $.

Повечето от хипотетичните нарушавания, за които Twitter е известен, включват музикални видеоклипове, видеоклипове на музикални осъществявания онлайн или други видеоклипове, синхронизирани с музика, предпазена с авторски права. Ищците упрекват Twitter, че употребява тези видеоклипове, с цел да увеличи цената си посредством увеличение на времето, през което хората прекарват в обществената мрежа.

В желае се отбелязва, че множеството други огромни обществени мрежи са сключили покупко-продажби с музикалните издатели и лейбъли, в това число TikTok, Фейсбук, Instagram, YouTube и Snapchat. През март New York Times заяви, цитирайки хората осведомени с въпроса, че договарянията сред Twitter и трите най-големи музикални лейбъла по отношение на необятни лицензионни покупко-продажби са в застой след поглъщането на обществената мрежа от страна на Илон Мъск предходната есен.

„ Twitter се отличава като най-голямата обществена медийна платформа, която изцяло отхвърли да лицензира милиони песни в услугата си “ – сподели в изказване президентът на Националната асоциация на музикалните издатели Дейвид Израелит (David Israelite).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР