Миналата година Subaru отбеляза 45 години от представянето на първия

...
Миналата година Subaru отбеляза 45 години от представянето на първия
Коментари Харесай

Едно скъпо и трудно за обслужване Subaru, което обаче си заслужава

Миналата година Subaru означи 45 години от представянето на първия модел с непрекъснато задвижване на четирите колела. Въпреки немалкото време тази марка си остана екзотика.

Японската марка има войска от правилни фенове, само че пък въпреки това в никакъв случай не е инкасирала кой знае какви продажби. Техните коли са постоянно с 4х4 предаване и с опозитни мотори.

Още по-редки са шестцилиндровите боксери. Такъв се интегрира в модела Outback Н6 - един автомобил, оборудван с шестцилиндров боксер, който е безценен и сложен за обслужване, само че все пак си заслужава.

Шестакът е с работен размер 2 999 см3, и с мощ 210 конски сили. Разходът по фабричен данни е 8.6 литра на 100 километра пробег, само че в реалност е много по-голям. Моментът се предава на четирите колела през четиристепенен автомат.



Шестцилиндровите боксери на Subaru са страхотни мотори. Имат необикновен тон, задоволително мощ и са извънредно надеждни. Но след няколко десетки хиляди километра и те имат потребност от нова водна помпа или пък от обтегачи и водачи на веригите.

А ремонтните действия, с цел да се случи това са дребен призрачен сън, който включва събаряне на батерия, всмукателен колектор, източване на маслото и антифриза, събаряне на похлупак, закрепен с цифром и словом 50 болта, и едвам по-късно може да промените съответните елементи.

Събирането на всичко това изисква специфичен силикон на Fuji и доста самообладание. Да не приказваме, че у нас профилираните сервизи за Subaru не са доста, а ни всички могат да свършат работата добре.

Иначе, квартални майстори колкото щеш, само че Subaru не е лъжица за всяка уста. Ако обаче ви подхожда новата осанка на Outback, желаете високопроходимо комби с необятен салон и удобен багажник и с шестцилиндров опозитен мотор, то обърнете внимание на Outback Н6.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР