Миналата година Сърбия е договорила доставки на оръжия и военно

...
Миналата година Сърбия е договорила доставки на оръжия и военно
Коментари Харесай

Сърбия е договорила доставки на оръжие за 1,3 милиарда долара

Миналата година Сърбия е договорила доставки на оръжия и военно съоръжение на стойност един милиард и 318 милиона $, което е сума, по-голяма от общата стойност на всички поръчки от края на 2016 година, когато стартира процесът на рационализация на сръбската войска, оповестява организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Според портала Балканска мрежа за сигурност размерът на контрактуваните доставки е посочен в доклада за активността на държавната компания " Югоимпорт-СДПР " за предходната година. Посочва се, че са подписани 287 самостоятелни контракта с 31 страни.

Порталът добавя, че част от договорите са подписани за потребностите на локалното произвеждане във фабриката " Бойни сложни системи ", а други са 100 % благосъстоятелност на " Югоимпор-СДПР ". Косвено това са и поръчки за армията, тъй като да вземем за пример бойните машини Лазар 3 и Милош, които се създават серийно за вътрешните потребности, имат американски мотори и френска самостоятелна поддръжка.

" Драстичният растеж на доставките на оръжие допуска нови огромни контракти. Важен сътрудник беше Русия, от която са поръчани четири бойни хеликоптера Ми-35М, три транспортни Ми-17В-5, две батареи от зенитно-ракетни комплекси " Панцир-С1М ", системи за противоелектронно деяние и битка с дронове и други

В текста се припомня, че практиката при огромните покупко-продажби е част от парите да се дават като задатък, само че няма обществени данни какъв брой е платено на Русия за оръжия, които в този момент не могат да бъдат получени заради интернационалните наказания и блокадата на съветската стопанска система. 

" Разбира се, става въпрос за огромно недовиждане и неблагоразумие да се подписа контракт за доставка на съоръжение с страна, която се готви за война, и ние допускаме, че разследващата работа на Сърбия е предоставила навременна и точна информация за обстановката на изток ", отбелязва порталът.

Припомня се също, че публично беше оповестено, че от Франция ще бъдат закупени радари GM400, GM200 и GM60 за системата за въздушно наблюдаване и докладване и за частите за противовъздушна защита.

" От Airbus бяха поръчани 10 многоцелеви H145M за военновъздушните сили, в допълнение към по-рано добитите пет броя въз основа на контракта от декември 2016 година, с който стартира цикълът на рационализация. В рамките на страната министерството на защитата, министерството на финансите и " Югоимпорт-СДПР " договориха закупуването на въоръжение локално произвеждане с огромен дял вносни елементи и устройства “, добавя порталът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР