Миналата година отчетохме 24 000 деца, които бяха включени допълнително

...
Миналата година отчетохме 24 000 деца, които бяха включени допълнително
Коментари Харесай

Вълчев: През 2017 г. 24 000 ученици са върнати обратно в образователната система

Миналата година отчетохме 24 000 деца, които бяха включени в допълнение в просветителната система. Това сподели през днешния ден в курорта " Камчия " министърът на образованието Красимир Вълчев, който взе участие в заседание с началниците на Регионалните ръководства по обучение.

Усилията за включването на тези деца в просветителната система са ежедневни, изясни Вълчев. Той посочи, че за връщането на децата в просветителната система се разчита главно на педагогическия личен състав, изключително се разчита на тези експерти, които са учебни заведения и детски гради с централизация на деца от уязвими групи. Вълчев сподели, че за тях са били отпуснати в допълнение 25 милиона лв.. Министърът уточни, че отвън тези 24 000 деца, са установени 8000, които са отпътували в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът разяснява още, че доста учебни заведения са назначили в допълнение просветителни посредници, които работят със фамилиите на отпадналите деца. Той добави, че това не значи, че са обхванати всички деца. По думите му тези старания трява да бъдат перманентни по време на цялата образователна година. Той сподели още, че 14 000 деца не са били открити, с цел да бъдат върнати в системата, а други 10 000 са били открити, само че макар напъните не са съумели да се върнат в учебно заведение, само че работата с тях продължава. Вълчев сподели, че най-голямото отпадане от системата е след довеждане докрай на главно обучение.

За дефицита на учители министърът сподели, че идващите десетилетия ще имаме всеобщ дефицит на пазара на труда, във всички сфери и системи. Тези, които ще влизат на пазара на труда, ще са две трети от излизащите. По думите на министъра към този момент към момента имаме запас на пазара на труда - има учители, излезли по-рано от пазара на труда, и в този момент се връщат, само че главната мярка е нарастването на възнагражденията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР