Миналата година британската пощенска служба Royal Mail започна да въведе

...
Миналата година британската пощенска служба Royal Mail започна да въведе
Коментари Харесай

Фалшиви пощенски марки с QR кодове „доведоха“ Китай до икономическа война с Великобритания

Миналата година английската пощенска работа Royal Mail стартира да вкара марки с QR кодове, които да заменят хартиените марки. Промяната беше част от устрема за рационализация, и имаше за цел да усъвършенства сигурността, да предотврати повторната приложимост на марките и да се бори с подправянето.

Вместо това породи проблем, откакто доста податели започнаха да получават назад писмата си с наказателно разпореждане от 5 паунда за потребление на подправени марки.

Върнато назад писмо на адресант с уведомление за санкция.

Разследване на The Telegraph разкри, че огромни китайски производители са в положение да отпечатат до 1 милион подправени марки всяка седмица на цена от единствено 4 пенса всяка. Такива марки могат да бъдат доставени в Обединеното кралство единствено за няколко дни.

Експерти по сигурността и английски депутати оприличиха това на „ акт на икономическа война “, сходен на печатането на подправени пари.

Royal Mail упрекна Граничната организация на Обединеното кралство, че не съумява да спре подправените артикули на границата. Твърди се, че заради метода, по който се изпращат марките (марките се доставят на листове, сходно на хартия), те мъчно се разграничават от елементарната преписка.

Фалшивите марки (вляво) и същинските марки (вдясно) са съвсем неразличими на границата.

Главният изпълнителен шеф на Royal Mail призна, че от време на време компютърът неправилно дефинира същинските марки като подправени, което изисква щателна инспекция от специалисти.

Освен това клиентите, които са получили санкции настояват, че са купили марките от клоновете на пощите, а не от Royal Mail. От своя страна Пощенската работа твърди, че получава марките непосредствено от формалните магазини за марки на Royal Mail.

Организациите за отбрана на персоналните данни не се опълчиха на въвеждането на марки с QR кодове. Въпреки че те разрешават прикрепването на видеоклипове към пратките благодарение на смарт телефон, което може да заплаши анонимността на кореспонденцията. Кралската поща към този момент означи, че марките с QR кодове не подлежат на обществено следене, да вземем за пример посредством уеб страница, само че не изключи опцията за вътрешно следене за задачите на правоприлагането.

Освен това пощенската работа изясни, че всяка марка е неповторима и не съдържа никакви персонални данни. Това обаче не значи, че неповторимият идентификатор, съдържащ се в QR кода не може да бъде обвързван със самоличността на подателя по други способи, да вземем за пример когато той закупи марката посредством цифрови способи за заплащане или употребява своя смарт телефон, с цел да прикачи видеоклип към QR кода.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР