Мина си и Великден и се връщаме към обичайния работен

...
Мина си и Великден и се връщаме към обичайния работен
Коментари Харесай

Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден

Мина си и Великден и се връщаме към нормалния работен темп. Но нищо чудно през днешния ден при мисълта какво ще сготвим за вечеря да ни пристигна мислено, че имаме много останали сварени яйца, които боядисахме за празника. Че са красиви, красиви са, само че не могат да стоят още дълго в хладилника, в случай че желаеме да останат годни за консумация.

Ето концепция по какъв начин да ги оползотворим навреме, вместо да отидат в боклука, поучават от lifestyle.bg. Т.нар. демонски яйца съставляват пълнени яйца, които са страхотно предястие и доста отиват с чаша бяло вино да вземем за пример. 

Как да ги приготвим

Щом към този момент имам сварени яйца, би трябвало единствено да ги обелим и да ги разрежем на две. Вадим жълтъците и ги разбъркваме със съставки по желание. В класическата рецепта това са майонеза и горчица, с цел да придобие кремообразна конструкция.

Получената примес се овкусява с подправки и се връща в белтъка. А с цел да оправдаем името демонски, може умерено да прибавим и малко пикантен червен пипер.

Има и разнообразни разновидности на тази рецепта, при които самоуверено можем да опитвам с добавките към сварения жълтък.

Някои прибавят скариди, а други - авокадо, което също доста си отива с яйце. За по-красива визия поръсваме от горната страна с червен пипер и свеж лук или свежи подправки. По предпочитание може да сложим и печен бекон, нарязан на доста дребни късчета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР