Мими Христова си осигури поне сребърно отличие на Европейското първенство

...
Мими Христова си осигури поне сребърно отличие на Европейското първенство
Коментари Харесай

Мими Христова е на финал в Каспийск!

Мими Христова си обезпечи най-малко сребърно отличие на Европейското състезание по битка в Русия, откакто се класира на финала при 59-килограмовите.

На полуфинала носителката на 3 медала от огромни шампионати измъкна 7:6 против беларускинята Янушевич, като битката бе извънредно оспорвана. Мими губеше с 3 точки към минута преди края, само че с невероятни старания в последните секунди обърна развоя на срещата. А след последния съдийски сигнал Христова бе с разкървавен нос и не съумя да се изправи незабавно.

За купата на следващия ден Христова ще спори с туркинята Елиф Йезилирмак, носителка на два бронза от международни шампионати.

Eвелина Николова обаче не съумя да повтори достижението на Мими. В категория до 55 кг тя загуби в полуфиналите от Ирина Курачкина (Беларус), трета на Мондиал 2017, с 0:6 и на следващия ден ще се бори за бронза.

При 68-килограмовите София Георгиева продължава в репешажите за бронза, откакто рускинята Анастасия Братчикова, от която тя падна още на старта, стигна край.

По-късно довечера Даниел Александров ще излезе в спор за бронза при класиците. Негов противник в категория до 82 кг ще бъде Ласло Сабо (Унгария), трети от Мондиал 2016.

 Два полуфинала за дамите ни на Евро 2018 по битка
Два полуфинала за дамите ни на Евро 2018 по битка

Евелина Николова тушира германката Бругер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР