Мими Христова (65 кг) извоюва бронзов медал на Световното по

...
Мими Христова (65 кг) извоюва бронзов медал на Световното по
Коментари Харесай

Мими Христова със световен бронз

Мими Христова (65 кг) извоюва бронзов орден на Световното по битка в Белград. В дребния край врачанката тушира Татяна Паулава (Блрс). Преди това в репешажите българката се оправи по същия метод с Валерия Дондупова (Рус).
Христова бе отстранена от конкуренцията за златото на 1/4-финалите, откакто падна от Мейси Килти (САЩ). Преди това тя надви и над монголката Тювшиняргалин Енкин (10:0).
" Два пъти съм губила на международни за трето място. Е, в този момент съумях. В първия ден позволих проваляне, тъй като при опита си да ме нападна американката ме удари неприятно в носа, поради който по този начин и не съумях да вляза отново в срещата като хората. Треньорът ми на няколко пъти се опита да забави битката, само че и това не оказа помощ. Това е битката - веднъж печелиш, различен - губиш. Предстои ми къса отмора отвън България, на някое топло място, защото тази година нямах опция да отида на море. След това стартираме и продължаваме да гоним задачата - Париж 2024 ", закани се Христова.
Преди нея в свободната битка бронз заслужи и Рамазан Рамазанов (70), като категорията на натурализирания у нас дагестанец също е неолимпийска.
Снощи Биляна Дудова (62) също спори за бронза, откакто реализира две победи в репешажите. На старта международната и 4-кратна европейска шампионка се наложи с механически туш 11:0 над Арукхан Джамбаева (Узб), а по-късно надви и над Луис Нунеш (Браз). За оценката Дудова излезе против Грейс Бюлент (Нор), двукратна европейска шампионка и втора в света. Победа за бронза значи и квота за Олимпиадата.
София Георгиева (72) загуби в репешажите от Наталия Стрзалка (Пол) с 1:6 и отпадна.
При " класиците " Айк Мнацаканян (77) стартира с триумф над Кастро Бенитес (Мекс) с 3:1 т.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР