Милиони страдащи от артрит в Обединеното кралство са предупредени, че

...
Милиони страдащи от артрит в Обединеното кралство са предупредени, че
Коментари Харесай

Ежедневната консумация на ябълки и домати може да влоши артрита

Милиони страдащи от артрит в Обединеното кралство са предизвестени, че ежедневната консумация на ябълки и домати може да утежни положението им, заяви Mirror.

Артритът, който може да аргументи болежка, отичане, инфектиране и проблеми с напредването, няма прочут лек, само че признаците могат да бъдат овладени. Според лекарския комитет диетата е основен фактор за това ръководство, като някои храни работят като " отключващи болки ". Сред тези фактори са ябълките и доматите.

В отчета се показва:

" Въпреки че генетичните фактори са значими, изследванията демонстрират, че факторите, свързани с метода на живот, в това число диетата, играят значима роля. Ако имате ревматоиден артрит, смяната в метода на хранене би могла да ви помогне, а може би даже да отстрани изцяло болката ви. В научните проучвания доста хора, които изключват избрани храни, предизвикващи ревматизъм, откриват, че болката им се усъвършенства или изчезва ”.

" Когато тези храни изчезнат, изчезва и възпалението. Проучване измежду повече от 1000 пациенти с артрит разкрива, че аленото месо, захарта, мазнините, солта, кофеинът и нощните растения най-често утежняват положението ", се споделя още в отчета.

И ябълките, и доматите съдържат соланин - гликоалкалоидна отрова, която се среща основно във типовете от семейство нощни растения. Проучване, оповестено в Arab Journal of Nuclear Sciences and Applications през 2013 година, изследва връзката сред соланина и артрита.

В отчета се акцентира още:

" Соланинът е токсично съединяване, което се образува в семейство нощни растения като картофи, домати и патладжани, когато са изложени на светлина. Настоящото изследване е извършено върху 18 женски плъхове албиноси в постменопауза, с цел да се изследва резултатът на соланина върху признаците на ревматоиден артрит. Данните от актуалното изследване демонстрират, че възрастните хора и хората след менопауза, страдащи от артрит и отичане на ставите, би трябвало да отстраняват или да заобикалят растенията от семейство нощни, с цел да облекчат болките в ставите, а също и да понижат разрушаването на тъканите. "

При това тук има някои разногласия, защото други здравни специалисти повдигнаха вежди във връзка с тези изказвания. Дружеството за артрит в Канада поучава хората да видят по какъв начин личното им тяло реагира на храни, съдържащи соланин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР