Милиони мексиканци панически бягаха от сградите заради мощното земетресение. Трусът

...
Милиони мексиканци панически бягаха от сградите заради мощното земетресение. Трусът
Коментари Харесай

Съвпадение ли? Трето мощно земетресение в Мексико на 19 септември

Милиони мексиканци под паника бягаха от постройките поради мощното земетресение. Трусът беше със мощ 7,6 по Рихтер и удари централната част на страната. Земетресението беше усетено мощно даже в 20-милионната столица, която е на 500 км от епицентъра. Властите оповестяват за един умрял. Жертвата е затисната от паднала ограда на търговски център.

Мексиканците намират стряскащо съвпадане в земетресението. То стана на 19-и септември. На същата дата имаше разрушително земетресение с хиляди жертви през 1985 година. И още веднъж на същата дата 350 души починаха през 2017-а.  По същия метод и тогава, и в този момент, земетресението стана малко откакто в десетки градове бяха извършени учения за реакция при сходни бедствия.

От научна позиция не може да се каже, че 19 септември е специфичен ден за земетресенията. Всъщност на този ден в града е имало три трусове. Разбира се, има въпроси и всички се питаме за какво се случва на тази дата. Нищо научно не ни споделя, че 19 септември има някакво особено значение ”, сподели кметът на Мексико сити Клаудия Шейнбаум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР