Милиони хора по света страдат от тревожно разстройство, а около

...
Милиони хора по света страдат от тревожно разстройство, а около
Коментари Харесай

Ферментирали храни водят до тревожност

Милиони хора по света страдат от обезпокоително разстройство, а към 40 млн. от тях са американци. Всеки намира метод да ръководи тревогата си с медикаменти, извършения или специфичен двигателен режим. Ако живеете с продължителен стрес или тревога, може да прекарате огромна част от деня си, управлявайки го с принадлежности като терапия, схващане, извършения и медикаменти срещу тревога.

Но знаете ли, че съгласно учени тревогата може да бъде провокирана от избрани храни? Ако тревогата към момента се отразява на живота ви, може би си коства да хвърлите взор към чинията и към чашата си.

Вярвате или не,

алкохолът

който консумирате, с цел да потушите обществената си тревога, в действителност я утежнява, безапелационни са медиците. Струва ви се, че той успокоява нервите, само че в действителност може да има негативно влияние върху хидратацията и съня - двата основни фактора, които може да провокират признаци на тревога, разяснява експертът Ерин Палински-Уейд. Алкохолът трансформира равнищата на серотонин и невротрансмитерите в мозъка, което утежнява тревогата. А когато резултатът от алкохола отслабне, може да се почувствате още по-разтревожени, споделя Палински-Уейд.

Пиенето в умерени количества - 1-2 чаши дневно, нормално е безвредно. Според експертите няма същински сурогат на алкохола, само че въпреки всичко като опция се предлага безалкохолната бира.

Любимият ни утринен обред -

пиенето на кафе

може да аргументи повече вреди във връзка с тревожното безпокойствие, считат специалистите. " Високите равнища на кофеин могат освен да покачат тревогата и нервността, само че и да понижат производството на сензитивния към тялото химичен серотонин, предизвиквайки потиснато въодушевление ", споделя Палински-Уейд. И въпреки всичко, съгласно специалиста нормално кофеинът е безвреден в ниски дози. Проучване открило, че хора, които пият 300 мл кофеин дневно, оповестяват за съвсем два пъти повече стрес. Добре е да не се не помни, че някои добавки и медикаменти включват кофеин - жълт кантарион, женшен, медикаменти срещу главоболие. Твърди се, че чаят Matcha е добра опция на кафето поради наличието на L-теанин, който е прочут със своите релаксиращи резултати, само че без да дава унесеност.

Стареещи, ферментирали и култивирани храни също могат да засилят тревогата. Чиния с

месо и сирене с чаша алено вино

звучи необикновено релаксиращо, нали? Но съгласно учените това не е тъкмо по този начин. По време на процеса на ферментация бактериите разграждат питателните протеини до биогенни амини, един от които е хистаминът. Той е невротрансмитер, който утежнява храносмилането, хормоните и сърдечносъдовата и нервната система. При податливи човеци може да провокира безпокойствие и бодърствуване. За да сведете до най-малко непоносимостта към хистамин, избирайте пресни, пълноценни храни, предлагат медиците.

Подлата добавена захар

Няма метод да избегнем захарта на 100%, защото естествено я има в доста храни, измежду които и плодовете. Но добавената захар способства за общото безпокойствие. Консумацията на огромни количества модифицирана захар може да провокира възприятие на терзание, нервност и горест. Специалистите по хранене напомнят, че добавена захар има освен в сладкишите, само че и в кетчупа, някои салатни сосове, белия самун. Бялата захар умерено може да бъде сменена със стевия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР