Милиони хора остават без дом, поради повишаване на морското равнище

...
Милиони хора остават без дом, поради повишаване на морското равнище
Коментари Харесай

Милиони хора остават без дом, поради повишаване на морското равнище

Милиони хора остават без дом, заради повишение на морското ниво …През последните десетилетия, ледниците на полюсите и в планинските региони се топят интензивно. Поради това, до 2050 година, равнището на международния океан ще се увеличи доста (HiddenTruth.site).Ранните прогнози на учените от НАСА допускат, че към 80 милиона души по света ще бъдат засегнати. Техните крайбрежни градове и селища ще се наводнят.Ново проучване показва, че тези прогнози са неправилни, и че водата ще „ скрие “ надалеч повече територии, лишавайки повече от 300 милиона души от домовете им.

 Изоставено село в Бангладеш, което към този момент е залято от водата
Изоставено село в Бангладеш, което към този момент е залято от водатаСпоред учени от нестопанската организация Climate Central, разгласили Доклада си в списание Nature Communications, новите данни, които са получили, наподобяват шокиращи.Учените са получили тази информация, като са оценили деликатно топографията на бреговите линии по света. При предходните модели са употребявани сателитни изображения, където височината е изчислена неправилно, заради високи здания и дървета.
Към днешна дата, най-големите промени са настъпили в азиатския район. Според новите данни се оказва, че почти цял (!) Виетнам ще бъде под водата.Изображението по-долу демонстрира: вляво – каква е била предходната прогноза за наводнени региони във Виетнам през 2050 година и вдясно – какво демонстрират новите проучвания.

 d2 - Милиони хора остават без дом, заради повишение на морското ниво
Зоната на наводненията в Бангладеш се усили с 8 пъти, спрямо предходната прогноза, в Индия – 7 пъти, Тайланд – 12 пъти и Китай – 3 пъти.Четете още: В Исландия голям хладилник се е стопил изцяло за 30 годиниПо-долу виждате карти на наводнените индийски територии от предходната прогноза (вляво) и новата (вдясно).

 d3 - Милиони хора остават без дом, заради повишение на морското ниво
В Индонезия опасността от повишение на морското ниво и наводнения към този момент е толкоз огромна, че неотдавна управляващите на страната оповестиха проекти за пренасяне на столицата, в този момент Джакарта (Jakarta), в различен град.Джакарта губи все повече и повече крайбрежни земи всяка година и в случай че ранните прогнози демонстрират, че към 5 милиона индонезийци губят домовете си, новите данни към този момент сочат цифрата 25 милиона.

 d4 - Милиони хора остават без дом, заради повишение на морското ниво
Сред западните страни, източната част на Англия ще пострада доста. 3,5 милиона души ще останат без дом, а в Съединени американски щати мощно наводнени ще са Ню Йорк, Ню Джърси и Флорида. 
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР