Милиони души са в капан, след като наводнения опустошиха различни

...
Милиони души са в капан, след като наводнения опустошиха различни
Коментари Харесай

Милиони са в капан след наводнение в Бангладеш и Индия

Милиони души са в капан, откакто наводнения опустошиха разнообразни елементи
Мусонни дъждове предизвикаха наводнения в североизточната част на Бангладеш и Индия, които хванаха в капан съвсем 6 милиона души и предизвикаха гибелта на минимум 19 души в Бангладеш, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи, които предизвестиха, че обстановката може да се утежни, написа Българска телеграфна агенция.

От през вчерашния ден удари от мълнии са предизвикали гибелта на минимум 15 души в осем области в Бангладеш, а четирима души са починали вследствие на свлачища, споделиха чиновници на полицията. Според държавен специалист наводненията в Бангладеш може би са най-тежките в страната от 2004 година Ситуацията в допълнение се усложни от водите, които се стичат след проливни дъждове в планините в Индия. Валежите продължиха и през днешния ден и прогнозата остава същата и за идващите два дни. " По-голямата част от североизточните региони на страната е под вода и ситуацията се утежнява поради продължаването на проливните дъждове ", сподели началникът на администрацията на област Силхет в Бангладеш.

Мусоните са жизненоважни за фермерите в цяла Южна Азия, само че по предписание те всяка година взимат жертви и нанасят вреди. През последните години климатичните феномени в Бангладеш и Индия са все по-екстремни и предизвикват обилни вреди. Природозащитници предизвестяват, че климатичните промени биха могли да доведат до още бедствия, изключително в страна като Бангладеш, която е гъсто обитаема и е ситуирана на ниска надморска височина.

На излъчени по малкия екран фрагменти се виждат залети пътища и железопътни линии в Бангладеш и хора, на които кални и буйни води им стигат доникъде на гърдите, до момента в който се пробват да спасят движимостите и добитъка си. Нивото на водата в доста реки в Бангладеш се е повишило до рискови равнища, съобщи началникът на държавния Център за прогнозиране и предизвестие за наводнения.

В прилежащия индийски щат Асам въоръжените сили бяха извикани, с цел да оказват помощ в избавителните интервенции, откакто свлачища предизвикаха гибелта на минимум 9 души и принудиха съвсем 2 милиона да изоставен домовете си през последните 10 дни, оповестиха публични представители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР