Милионер откраднал две кафе машини във Флорида. Това заглавие обиколи

...
Милионер откраднал две кафе машини във Флорида. Това заглавие обиколи
Коментари Харесай

Защо богатите хора крадат повече от бедните?

 Милионер откраднал две кафе машини във Флорида. Това заглавие обиколи американските медии, тъй като звучи необяснимо. Оказало се, че е правилно. На 6 април 2019 година мъж върнал във веригата Кеймарт две кафе машини, купени от същия магазин по-рано. Едната коствала 154 $, а другата 55 $. Парите му били възобновени.

Оказало се, че в едната кутия мъжът на име Андрю Франсис Липи Трети е поставил спаднала топка за баскетбол, а в другата е опаковал остарялата си, дълго употребена кафе машина.

Мъжът бил упрекнат за дребна кражба в размер от 100 до 300 $, което във Флорида не се категоризира като углавно закононарушение. Изненадата настъпила, когато медии и управляващи осъзнали, че същият човек наскоро си е купил частен остров във Флорида Кийс за 8 милиона $.

“Милионерите мислят, че са над закона. Те имат вяра, че ще им се размине, каквото и да създадат. ", споделя Кабине Бангура от отдела за попречване на загуби на веригата Кеймарт.

Данните удостоверяват това. Статистиката сочи, че един на всеки 11 души е крал нещо от магазина. Детайлни профили на толкоз доста хора е мъчно да се създадат, само че несъмнено богатите крадат от магазините по-често от бедните, пише вестник Гардиън, представени от БГНЕС.

Хората с приход от 70 хиляди $ годишно, крадат с 30 % по-често от тези, които изкарват 20 хиляди на година, сочи изследване, оповестено в Американското списание за логика на психиката.

Особено внимание провокира случай, в който агентка на ФБР беше хваната да краде козметика за към 260 $ от магазин край централата на бюрото във Вирджиния. Тя признала, че прави това постоянно.

Офицерка от полицията в Ню Йорк неотдавна загуби работата си, откакто беше хваната да краде. Тя отмъкнала облекла за 359 $, макар че заплатата й била 107 809 $ годишно и карала бял мерцедес.

“Краденето е единствено на повърхността. ", споделя специалистът Терън Шулман, който изследва това държание.

“Травми, тормоз, подтиснати мемоари – това мъчи тези хора. Няма потребност да е нещо от предишното. Тежки разводи, банкрути. гибелта на близки хора, такива неща отключват кражбите по магазините. Тези хора се самолекуват и дребните обири са опиатът, който са избрали. ", добавя Шулман.

Психолозите дефинират това държание като обири, които не са стимулирани от потребност или предпочитание. Но не всички са уверени. Психологът Стантън Сеймнау споделя, че богатите крадци са доста по-практични.

“Тяхната логичност е: Защо да го купя, като мога да го открадна? ", споделя Сеймнау.

“Винаги е имало опити да се припишат престъпните прояви на нещо външно, на фактори отвън личността или на някакво психическо отклоняване. Неосъзнат зов за помощ от човек, който търси наказване. Тези теории са остарели и износени. ", споделя Стантън Сеймнау.

Психологът споделя, че е имал подобен клиент. Той крадял за развлечение и всичко, обвързвано с кражбата му харесвало.

“Искаше да открадне, с цел да победи управляващите. Наслаждаваше се на детайлите на кражбата, като оглеждането на рафтовете, запомняне къде са изходите от магазина и по-късно идва опита да надхитри личния състав и апаратурата им за наблюдаване. Това е развлечение и създаване на чувство за самоуважение ", разказва психологът своя пациент.

Изследването на йерархията в обществото е дял на логиката на психиката, която се концентрира върху благосъстоянието, въздействието и привилегиите. Проучвания в тази област демонстрират наклонност – богатите са по неетични и доста по-често мамят и крадат, в сравнение с бедните.

Наблюдение върху държанието на водачи посочило, че ръководещите първокласни коли са доста по-малко склонни да се съобразят с правилото, че дясностоящия има преимущество на натоварено кръстовище, в сравнение с ръководещите по-евтини или по-стари коли.

Друг опит посочил, че в случай че на буркан с бонбони се постави етикет, че е за деца, богатите хора, минаващи около него, взимат два пъти повече бонбони, които не им се поставят, от тези с по-скромни финансови благоприятни условия.

Една от теориите за разликите в държанието на хората с друго състояние в йерархията на обществото гласи, че по-бедните хора се опасяват да мамят и крадат, тъй като са по-тясно свързани с общността, в която живеят и се тормозят, да не бъдат засрамени обществено.

От друга страна, богатите изпитват възприятие, че нещата им се поставят по право, което дебалансира чувството им за вярно и погрешно.

Друг аспект на особеното държание е страхът на бедните от управляващите, какъвто богатите изпитват в по-малка степен. Точно както твърдеше господин Бангура, отговарящ за загубите в магазина Кеймарт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР