Милиардерите трябва да се сблъскат с минимална данъчна ставка, според

...
Милиардерите трябва да се сблъскат с минимална данъчна ставка, според
Коментари Харесай

Милиардерите трябва да се сблъскат с минимална данъчна ставка, се казва в доклада

Милиардерите би трябвало да се сблъскат с минимална данъчна ставка, съгласно отчет, който откри, че някои от мегабогатите в света заплащат малко без налози.

Данъчната обсерватория на Европейски Съюз сподели, че множеството хора заплащат по-висока ставка от свръхбогатите, които съгласно нея могат да употребяват комплицирани бизнес структури за отбягване.

Той допуска, че минимална данъчна ставка от 2% върху милиардерите в света ще събере 250 милиарда $ (£205 милиарда) годишно.

Има към 2500 милиардери с общо благосъстояние от $13 трилиона.

Докладът на Данъчната обсерватория на Европейски Съюз, част от Парижката школа по стопанска система, изследва какъв брой сполучливи са били напъните да се подсигурява, че хората и фирмите заплащат справедливия си дял през последните 10 години.

Той сподели, че автоматизираното шерване на информацията за сметката допълнително от 100 страни доста понижи укриването на налози в офшорни зони.

Въпреки това, милиардерите съумяват да се измъкнат с заплащането на данъчни ставки, равни на 0% или 0,5% от тяхното благосъстояние „ заради честото потребление на фиктивни компании, с цел да се избегне подоходно облагане “, се споделя в него.

Междувременно, до момента в който отчетът приветства съглашение през 2021 година сред 140 разнообразни страни, с цел да се подсигурява, че фирмите заплащат най-малко 15% корпоративен налог, се споделя, че проектът е от този момент е „ трагично отслабен “ от „ възходящ лист от малки врати “.

Джоузеф Стиглиц, американският икономист, притежател на Нобелова премия, предложи във встъпление към оповестяват, че несправедливото данъчно облагане съставлява риск за демокрацията.

" Ако жителите не имат вяра, че всеки заплаща своя обективен дял от налозите - и изключително в случай че виждат богатите и богатите корпорации не заплащат своя обективен дял - тогава те ще стартират да отхвърлят данъчното облагане.

" Защо би трябвало да предават мъчно извоюваните си пари, когато богатите недей Това явно данъчно противоречие подкопава вярното действие на нашата демокрация; задълбочава неравенството, отслабва доверието в нашите институции и подкопава обществения контракт. "

Някои от най-богатите хора в света са дали обещание да дадат по-голямата част от благосъстоянието си, Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, филантропът Мелинда Френч Гейтс и милиардерът вложител Уорън Бъфет сътвориха „ Giving Pledge “ през 2010 година, с цел да „ зададат нов стандарт на благотворителност измежду ултра-богатите “.

След поредност от данъчни промени през 2013 година господин Бъфет призна, че макар че данъчната му ставка се е повишила, той към момента заплаща по-нисък % от секретарката си.

" Вероятно ще бъда най-ниско плащащият поданик в офиса ", сподели той по това време.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР