Милиардерът от Силиконовата долина Питър Тийл подкрепя финансово Олимпийски игри

...
Милиардерът от Силиконовата долина Питър Тийл подкрепя финансово Олимпийски игри
Коментари Харесай

Олимпийски игри на стероиди: Спортното състезание, което насърчава употребата на допинг

Милиардерът от " Силиконовата котловина " Питър Тийл поддържа финансово " Олимпийски игри на стероиди ", чийто уредник се хвали, че спортистите ще вземат допинг " намерено и почтено " .

Тийл, който натрупа благосъстоянието си като ранен вложител в софтуерни стартъпи като PayPal и Фейсбук, поддържа Enhanced Games, които интензивно ще предизвикват спортистите да употребяват дрога за възстановяване на резултатите .

Billionaire Peter Thiel bankrolling ‘Olympics on steroids’ event that allows athletes to dope
— New York Post (@nypost)
Предприятието, което има за цел да подкрепи проучванията в региона на питателните добавки и биохаковете, които уголемяват границите на човешките достижения, е дело на доктор Арон Д'Соуза, правист по обучение, който се прочува с това, че замисля правосъдния развой на Тийл против Gawker Media.

Той възнамерява да даде повече детайлности на 17 април и да разпространява спорната идея в Париж по време на Летните олимпийски игри, които стартират през юли.

Тийл е измежду няколкото високопоставени вложители в рисков капитал, които поддържат плана, в това число милиардерът Кристиан Ангермайер от Apeiron Investment Group и Баладжи Сринивасан, някогашен основен софтуерен шеф на борсата за криптовалути Coinbase.

Д'Соуза не разкрива какъв брой пари са събрани, като споделя пред The Post, че те са в размер на " едноцифрено число милиони " - сума, която е " задоволителна за производството на първите игри ".

Д'Соуза споделя, че Enhanced Games договарят с няколко града домакини, " които разполагат с нужната инфраструктура " , макар че отхвърля да посочи кое място ще бъде хазаин на първото съревнование, което той чака да стартира доникъде на идната година .

Състезанието ще включва пет дисциплини - плуване, гимнастика, повдигане на тежести, лека атлетика и битка - и ще се организира един път годишно на към този момент съществуващи места.

Той разкрива пред The Post, че концепцията на Enhanced Games е да разреши на спортистите да употребяват каквито си желаят субстанции " намерено и почтено " - за разлика от Олимпийските игри, където " 44% от олимпийците признават, че употребяват неразрешени субстанции, а единствено 1% биват хванати ".

" Моето тяло, моят избор, твоето тяло, твоят избор " , споделя Д'Соуза пред The Post, когато е запитан за философията, която стои зад това да се разреши на спортистите да вземат стероиди.

" Хората би трябвало да могат да вършат избор за тялото си и никой - без значение дали е спортна федерация, или държавно управление - не би трябвало да може да им споделя какво да вършат по този въпрос " , споделя той.

По думите му събитията са отворени за всички спортисти - сегашни и някогашни експерти и дилетанти - и че разрешаването им да усъвършенстват достиженията си с субстанции ще разреши на откривателите да получат по-добра визия за това какви са технологиите, които могат да усилят дълголетието и " здравословното стареене ".

" Смятаме, че по този метод ще се основат условия, посредством които ще получим доста по-голям набор от данни за спортисти и хора, които се стремят към самоусъвършенстване посредством просвета ", споделя Д'Соуза.

Според него данните ще бъдат " доста потребни за установяване на съединения и лечения за удължение на човешкия живот ". Д'Соуза предвижда, че Enhanced Games ще направи за битката със стареенето това, което " ChatGPT направи за изкуствения разсъдък " .

56-годишният Тийл е измежду няколкото магнати от " Силиконовата котловина ", които са вложили милиони във финансирането на проучвания, целящи да оказват помощ на хората да живеят по-дълго. Самият Тиел приема човешки хормон на растежа , с цел да поддържа мускулна маса, както и лекарството против диабет метформин, което стана известно в общността на хората, занимаващи се с битка със стареенето.

Тийл показа пред медиите, че съблюдава палеодиета , при която се заобикалят модифицираните храни в интерес на непреработените плодове, зеленчуци и нетлъсто месо, и че има желание един ден да замрази криогенно тялото си, с цел да може да бъде възроден посмъртно, в случай че и когато технологиите разрешат това .

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР