Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обмисля да се

...
Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обмисля да се
Коментари Харесай

Основателят на Foxconn се впуска в политическа битка

Милиардерът и създател на Foxconn Тери Гоу обмисля да се кандидатира за президент на Тайван, написа Bloomberg. В коридорите на конгрес за сигурност в Тайпе той уточни, че в случай че реши да се впусне в борбата, ще търси номинация от Националистическата партия, която е близка с Пекин. Опозиционната групировка е управлявала острова единствено 11 години след Втората международна война.

Гоу, който натрупва персонално благосъстояние от към $4,4 милиарда от сглобяване на iPhone в Китай, възнамерява да се отдръпна в идващите месеци и да се концентрира върху тактиката за развиване на компанията. Остана неразбираемо дали ще слезе от поста ръководител на борда.
 След като редуцира 50 000 чиновници, Foxconn се пробва да ги наеме назад
След като уволни 50 000 чиновници, най-големият снабдител на Apple се пробва да ги наеме назад

Компанията има потребност от тях през първите 3 месеца на 2019 година

Гоу е третият най-богат човек в Тайван и 442-ри в света. Богатството може да му помогне да притегли внимание в надпреварата, само че бизнесът му може и да му попречи да събере задоволително гласове.

В Тайван Гоу е изправен пред рецензии, че реалокира заводите си в континентален Китай, с цел да се възползва от евтината работна ръка. В оборудванията на Foxconn работят стотици хиляди служащи, които съумяват да сглобят по над 100 милиона iPhone всяка година. Успехът на компанията обаче е засенчен от неприятните условия, за които предприемачът постоянно е подложен на критика.

Гоу е в центъра и на противоречив план в Съединени американски щати. Foxconn даде обещание цех за $10 милиарда, по-късно обаче се отхвърли от него, а сега никой няма визия дали и в какво ще влага компанията.
 Отказва ли се Foxconn от завода си за $10 милиарда в Съединени американски щати?
Отказва ли се най-големият снабдител на Apple от завода си за $10 милиарда в Съединени американски щати?

Очакваните 13 000 работни места са под въпрос
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР