Милиардерът и изпълнителен директор и основател на хедж фондът Citadel

...
Милиардерът и изпълнителен директор и основател на хедж фондът Citadel
Коментари Харесай

Собственикът на най-скъпия дом в САЩ продава два мезонета с 20% отстъпка в цената

Милиардерът и изпълнителен шеф и създател на хедж фондът Citadel Кен Грифин продава двата мезонета в Маями Бийч, който купи преди пет години. Цената е толкоз понижена, че загубата ще е в границите на 20% за продавача, съгласно изданието Real Deal.

Грифин неотдавна е продал по-големия мезонет за 35 милиона $, а по-малкият, който е разгласен за 12,5 милиона $, сега се договаря за незнайна цена, съгласно Real Deal. Дори в случай че по-малкият апартамент да се продаде на оповестената цена, и двете продажби да са на обща стойност от 47,5 милиона щатски $, това ще е към 20% по-малко от цената, която Грифин трябваше да заплати през 2015 година за тях (60 милиона долара).

Двата мезонета се намират в извънредната постройка Faena House Маями Бийч, където живущите имат разполагаем камериер, вътрешен спа център с фитнес център, частен клуб на плажа с два басейна.

Грифин купува двата мезонета във Faena House, по-големият от които заема целия финален етаж, през 2015 година По това време това е най-скъпата продажба в Маями.

Двата парцела заемат няколко етажа във Faena House с 12 516 квадратни метра жилищна повърхност. Достъпни са единствено с частни асансьори. По-големият мезонет се предлага с огромен басейн на терасата.

Основателят на Citadel не е единственият милиардер в постройката. Други известни притежатели на във Faena House са някогашния изпълнителен шеф на Goldman Sachs Лойд Бланкфайн, мениджърът на хедж фондовете Джейми Динан, създателят на английския хедж фонд Алън Хауърд и Томас Стърн, ръководещ шеф на Chieftain Capital Management.

Богатството на Грифин е на стойност от към 21 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. През последните години той купува първокласни домове, които чупят върхове. От 2012 година насам е вложил близо 250 милиона $ в недвижими парцели в региона Палм Бийч, Флорида.

През ноември 2018 година Грифин купи четири етажа на жилищна постройка в Чикаго за 58,75 милиона $, което към момента държи върха за най-скъпа продажба на жилища в Чикаго.

През януари 2019 година милиардерът купи имение в Лондон за към 122 милиона $, което е наоколо до Бъкингамския замък. Същият месец той се снабди с мезонет за 238 милиона $ в Central Park South в Манхатън, счупвайки върха за най-скъпа продажба на жилища в Съединени американски щати в миналото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР