Милфьой е познат като френски десерт, но неговият истински произход

...
Милфьой е познат като френски десерт, но неговият истински произход
Коментари Харесай

Как да приготвим идеален милфьой

Милфьой е прочут като френски десерт, само че неговият същински генезис към момента не е открит. Името му в превод значи хиляди листа, само че се среща и като Наполеон.

Французинът Пиер ла Варен за първи път разказва рецептата на десерта през 1651 година По-късно Мари Антон Карем я усъвършенства. Гато Милфьой се е приготвяла тук-там от 729 пласта, а в някои модерни предписания броят на листата доближава 2048. Днес има даже Милфьой с чубрица, сирене и спанак, което се води италианската версия на фамозния десерт.

В предишното бутер тестото се е приготвяло като домашно тесто, което е било доста мъчно и ангажиращо, до момента в който след всички прегъвания се получи многолистно тесто. В наши дни заетите домакини са облагодетелствани, тъй като разполагат с готово приготвено бутер тесто, с което да създадат този по този начин известен и пресен десерт.

То се продава и съхранява замразено или охладнео. Желателно е от предната вечер да се реалокира в ледник, с цел да се отпусне. На другия ден е належащо единствено да разчертаете с линийка и нож равни правоъгълници, да ги изпечете върху хартия за печене, да сварите домакински, млечен крем и да гарнирате десерта със свежи плодове.

 Наполеон

За да приготвите крема, сложете 200 мл прясно мляко леко да се стопли на котлона. В купа смесете 2 жълтъка, 4 с.л. захар, 2 с.л. брашно и 1 ванилия. Разбъркайте с миксер. Налейте прясното мляко и бъркайте с миксер, до момента в който сместа стане хомогенна. Излейте я назад в тенджерата, в която сте стоплили млякото, и на доста слаб огън с непрестанно бъркане сварете крема.

Охладете го изцяло, след което го разбъркайте дружно със заквасената сметана и мекото масло. Накрая настържете и кората от един лимон. Кремът е подготвен. Ако разполагате с време, го сложете в ледник за един-два часа.

Разбира се, доста домакини избират по-лесния вид за крема. За него би трябвало да смесите 160 мл. бита сметана, 25 грама пудра захар и ванилията в огромна купа. Бърка се, до момента в който сместа стане хомогенна. Вътре се настъргва лимоновата кора.

В паница поставете един правоъгълник от бутер тестото. Отгоре го намажете с крема и прибавете няколко боровинки или различен свеж плод по избор. След това поставете идващия правоъгълник и повторете процедурата. Накрая украсете с пресни плодове и пудра захар.

Още предписания за Милфьой: Меден милфьой, Шоколадов милфьой с маскарпоне, Милфьой с горски ягоди, Милфьой Моцарт, Френски милфьой с малини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР