Милена МИЛОШЕВАНа отминалите избори за кмет и общински съветници в

...
Милена МИЛОШЕВАНа отминалите избори за кмет и общински съветници в
Коментари Харесай

Станислав Владимиров може да промени Перник

Милена МИЛОШЕВА


На отминалите избори за кмет и общински съветници в Перник резултатите демонстрираха, че градът желае смяна. Независимо от гръмките слова по какъв начин актуалният кмет Вяра Церовска ще бъде определена още на първи тур, окончателните данни на Общинска изборна комисия начертаха напълно друга картина.
Разликата сред двамата съществени претенденти за кметския стол Вяра Церовска (ГЕРБ) и Станислав Владимиров (БСП) е 1,37 % или тъкмо 516 гласа. Гледайки протоколите от секционните изборни комисии (СИК), Станислав Владимиров печели в по - огромната част от СИК - те в града, а Вяра Церовска има сериозна преднина в кварталите " Караманица ", " Хумни дол " и " Рудничар ". Само в " Караманица ", 72 - ра секционна изборна комисия, актуалният кмет бие претендента на Българска социалистическа партия с 274 на 55 гласа.
Палмата на шампионата в селата също държи Вяра Церовска. Преди години ГЕРБ съумя да завоюва няколко села и то огромни, до момента в който Българска социалистическа партия несъмнено загуби почва в Драгичево и Ярджиловци да вземем за пример.
В кв. " Изток ", където локалната власт се хвали с най - огромните си достижения, като: ремонтиран подлез при спирка/гара " Метал " (снимки в обществените мрежи подлагат на съществено подозрение качеството на този ремонт), новото кръгово на влизане в квартала от София, асфалтирани улици и така нататък, също се оказа, че жителите желаят ново лице. Досегашният кмет Емил Костадинов (ГЕРБ) отива на балотаж с Десислава Стоянова от Българска социалистическа партия, до преди изборите - непозната на политическите среди. Но пък се оказа, че с изключение на свежо и красиво лице, кандидатката на социалистите има и дикция, декламаторски умения и стратегия за развиване на най - огромния пернишки квартал. Разликата сред Костадинов и Стоянова е 519 гласа в интерес на досегашния кмет на кметство " Изток ".
Балотажът в неделя ще бъде забавен. Не просто, тъй като Българска социалистическа партия има късмет да си върне Перник, прочут в миналото като " алена цитадела ". А тъй като не се знае кой, по какъв начин и за кого ще играе на 3 ноември.
Вяра Церовска и екипът й изясняват цяла акция, че тя е най - сполучливият кмет на Перник до в този момент, че е стопила отговорностите на Община Перник с 15 млн. лева, че са построени 19 спортни площадки, които се употребяват безплатно; че е построен " Парк на провокациите ", най - огромният в Югозападна България, че са актуализирани две детски градини и други
За страдание, Церовска не е стопила отговорностите на Перник, ни най - малко. От самия уебсайт на община Перник се вижда, че дори в противен случай, задъленията сa увеличени с 1,4 млн. лева Приложените салда на Община Перник са подписани от кмета на общината и заверени от одитен екип. Снимките са извадени от уеб страницата на общината от някогашния кмет на кметство " Изток " Ивайло Иванов.
Похвалата за спортните площадки е много необичайно да съдържа, че са безвъзмездни. А какви да са? С такса? Къде тогава отива обществената функционалност на общината в интерес на спортуващите и младежите?
По мотив двете напълно актуализирани детски градини, ще напомним на екипа на кметицата, че през първия мандат (2007 - 2011) на Росица Янакиева бяха напълно реконструирани детските образователни заведения в " Тева " (нова сграда), 2-ра ДГ и тази в Батановци, възвърне се като детска градина " Люба Ивошевич ", откриха се нови филиали на три детски градини, бяха актуализирани 3-та ДГ,, 6-та, 7 - ма, 8-ма, 11-та, 12-та, 14-та, а в с. Драгичево бе открита чисто нова детска градина; от 24 учебни заведения бяха ремонтирани 12. Тогава обаче с образованието в община Перник се занимаваха някогашни шефове на учебни заведения, не специалисти от напълно друга сфера.
Изключително противоречиво е изказванието за " най - сполучливия кмет " на Перник до в този момент. Бог да ги елементарни Антоанета Георгиева и Росица Янакиева, г - жа Церовска не може по никакъв метод да се мери с тях по управнически качества и визия на града. Ако приказваме за сполучливи кметове от ГЕРБ, то без съмнение мога да посоча Калин Каменов във Враца, Димитър Николов в Бургас, Живко Тодоров в Стара Загора. Изборните им резултати го демонстрират.
Станислав Владимиров, макар, че е единствено на 40 година има сериозна политическа биография. От щаба на ГЕРБ си мислят, че акцентирайки обстоятелството, че той е бил заместител - кмет на Росица Янакиева и надали не има виновност за типа на крепостта, ще му навредят. Съмнявам се, тъй като перничани не са глупави хора и помнят своята обичана кметица Росица. И тя е бъркала в ръководството си, сигурно и да, крепостта не е хубава, само че нали имаше гръмки обещания, че ще бъде реконструирана по нов план? Или екипа на Церовска са не запомнили тези обещания?
От ГЕРБ считат също по този начин, че роднинската връзка на Станислав с дългогодишния ръководител на алените в града и някогашен народен представител във Великото национално заседание Ненко Темелков, ще му навреди. Ами не, няма. Тази връзка значи, че Станислав от дребен се е учил що е то ръководство.
Станислав, или както го назовават Станката, е втори мандат депутат от Перник. В първия си мандат движеше основно въпроса с компенсациите от държавната междуведомствена комисия за потърпевшите от земетресението в Перник през 2012 година (тогава на половината потърпевши държавното управление на ГЕРБ написа отвод на молбите и опита да хвърли виновността върху кмета Янакиева), обезпечи средства за ремонт на спортна зала " Дружба " и построяването на игрище " Звезда " в " Димова махала ". В сегашния му депутатски мандат Станислав сложи най - наболелите проблеми на Перник от парламентарната естрада - мръсния въздух и фактът, че Общината пропусна да кандидатства за средства за подобряването му, замърсяването на р. Струма, неналичието на съответно здравно обслужване в дребните обитаеми места, ужасните условия на превоза Перник - София, казусът с водата в града и общината. Все въпроси, на които актуалната кметска власт няма отговори.
Владимиров направи акция " на крайник ", заобиколен от усмихнати младежи. Нямаше скъпи концерти, нямаше гръмки излияния, нито си разреши даже една засегнатост към съперника.
На 3 ноември балотажът в Перник ще бъде може би най - сериозният в страната. Перничани имат право да избират сред смяната и досегашната конюнктура - разрушени улици, забравени квартали, цялостни кофи за боклуци, остарели и нефункционални спирки на градски превоз, гръмки изказвания и обещания, скъпи концерти, липса на грижа за бездомните кучета, липса на каквито и да е вложения в града и прочие.
Призовавам перничани също по този начин да си създадат изводите кой претендент за кмет в кои региони бие с фрапантна разлика съперника си. И да преценяват кой ще взема решение бъдещето на града ни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР