Милен Керемедчиев каза, че преговорите за освобождаване на заложниците в

...
Милен Керемедчиев каза, че преговорите за освобождаване на заложниците в
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Само 2% хуманитарна помощ е стигнала до Газа, Хамас я разпределя по своя преценка

Милен Керемедчиев сподели, че договарянията за освобождение на заложниците сега е приоритет за Съединени американски щати. ООН не може да остане неутрална във връзка с филантропичната част в спора. Бих очаквала по-умерен език от Гутиериш като лексика, само че не като обръщение. Само 2%  хуманитарна помощ е стигнала до Газа, " Хамас “ я разпределя по своя преценка. Това сподели Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, в ефира на NOVA NEWS. Тя акцентира, че за Израел не е допустимо да премине към последващо помирение.

Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи, добави, че филантропичната рецесия в Газа е извънредно тежка. Политикът акцентира, че камионите на Организация на обединените нации се пропущат доста постепенно и мъчно.

" Цялото население на Ивицата Газа разчита от десетилетия на на филантропична помощ ", подсети той.

" Има три аргументи за прекъсването на помощите: Израел бомбардира позиции с пътища, по които могат да преминат камионите. Египет управлява процеса на пропускане на помощите, а израелската войска има опасения, че помощта ще отиде още веднъж при бойците на " Хамас “, изясни Керемедчиев.

Източник: Само 2%  хуманитарна помощ е стигнала до Газа, „ Хамас “ я разпределя по своя преценка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР