Милано се подготви за парти с ревютата на колекциите мъжка

...
Милано се подготви за парти с ревютата на колекциите мъжка
Коментари Харесай

Седмица на мъжката мода в Милано: Dolce & Gabbana, Armani и Fendi върнаха блясъка

Милано се приготви за празненство с ревютата на сбирките мъжка мода за идните пролет и зима, фокусирани върху вечерни тоалети с игриви акценти, заяви Асошиейтед прес.

" Долче и Габана " се завръщат към корените с фина грациозност, " Емпорио Армани " отдава респект към летците от 30-те години на предишния век, а " Фенди " залага на изтънчения комфорт - огромните марки развиват класическия репертоар с ексцентрични елементи, съобщи Агенция Франс Прес.

Далеч от нормалните си фестивали на цветовете, Доменико Долче и Стефано Габана демонстрираха в събота вечер, във втория ден от седмицата на мъжката мода в Милано, сбирка, издържана в черно - знак съгласно дизайнерите и на грациозност, и на сексапил. Преоткриването на обичания им цвят е съпроводено и със завръщане към по-изчистения контур, лишен от непотребни декорации и съсредоточен върху фамозната първокласна италианска ръчна направа ( " fatto a mano " ).

Виж още: Gucci откри седмицата на мъжката мода в Италия след тригодишно неявяване

" Искахме да се върнем към своето ДНК, към същината на нашия бранд ", изясни сицилианския дизайнерски дует.

Корсети акцентират мъжките талии при Долче и Габана, връщат се дългите палта. Черното от време на време е огряно от бродирани кристали, напомнящи за вулканичните скали на Етна и Стромболи. Друга тяхна фикция прозира в копринените ризи и микроскопичните топове.

Дизайнерът Джордж Армани е на световната фешън карта към този момент повече от четири десетилетия. За последната сбирка на марката " Емпорио Армани " дизайнерът следва безусловно картата на Милано, като на дефилето моделите минаваха по кръговиден подиум, представящ птичи взор към карта на историческия център на италианската фешън столица.

Колекцията е въодушевена от авиацията и предложи фешън препратки към златното й време, когато контета като Чарлз Линдберг пишат история със независими полети над Атлантическия океан. Тон даде сив гащеризон с колан с кожена яка, авиаторска шапка и ботуши. След кацане идва ред на елегантни карирани костюми с панталон, съкратен до ботуша - откритието на сезона. Удобни плетива се комбинират с кожени панталони и якета, с цел да очертаят авантюристичен контур. Истинското конте обаче избира цветни всекидневни дрехи като красиво палто в елегантно светлокафяво, сако от кадифе и копринена риза, съчетани с фуражки в ярки тонове като пурпурно и лилаво. Самият Армани, на 88 години, излезе на сцената, с цел да вдигне паднала чантичка от един от моделите, и приветства публиката в края на шоуто.

Колекцията на " Фенди " за мъже за идната зима сподели кожа и тела по метод, непокътнат в миналото единствено за дамската мода.

Топовете с едно рамо - както плетени, по този начин и с копчета, оголват кожата, с цел да придадат секси драматизъм на визиите. Трикотажните дрехи са транспарантни, едвам забележими. Малко утайване връща скромността за офиса, само че моделите може елементарно да се разкопчаят за преход към тоалет за вечерта.

Дългите палта включват асиметрична мантия с увиващи се краища - шивашки трик, подправен при панталоните с увиваща се едностранна пола.

Панталоните на " Фенди " са необятни и със свободно движещи се крачоли, пуловерите са с пришити шалове, а двуредните палта са с копринени ревери.

Силвия Фенди, внучката на създателя на италианската фешън къща, е основала нов дизайн и на именитата чанта " Багета ", която е с полирана кожа и комфортни джобове. През септември бе маркирана 25-ата годишнина на този знаков аксесоар на ревю на стилната къща в Ню Йорк.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР