Микротранзакциите са важен бизнес в света на Activision Blizzard. Компанията

...
Микротранзакциите са важен бизнес в света на Activision Blizzard. Компанията
Коментари Харесай

Activision Blizzard изкара 4 милиарда долара миналата година от микротранзакции

Микротранзакциите са значим бизнес в света на Activision Blizzard. Компанията удостовери в доклад, че приходите от “онлайн поръчки в игри”, които включват DLC-та, кутии с плячка, покупки в мобилни игри, са надхвърлили цели четири милиарда $ през 2017. Само в последното тримесечие е изкаран един от милиардите. Това са персонални върхове за Activision Blizzard.
Както изясни анализаторът Дейниъл Ахмад в Twitter, половината доходи в действителност са пристигнали единствено от King, студиото, отговорно за поддръжката на Candy Crush сагата. Другата половина идва от покупки на конзоли и лични компютри, както и от мобилната игра Hearthstone.

Играта Call of Duty: World War II също си служи с микротранзакции под формата на Call of Duty точки, които се употребяват за закупуването на кутии с козметични аксесоари. Още повече, Activision неотдавна издаде и първата платена карта за играта, наречена Resistance, която влиза в доклада. В Overwatch пък геймърите могат да влагат в закупуването на други кутии, съдържащи скинове и спрейове. В World of Warcraft също може да се сдобиете с животни за яздене и домашни любимци против същински пари.

Въпреки че тези доклади не всеки път са доста прецизни и фирмите обичат да преувеличават нещата, във всеки случай наподобява, че доста хора избират да усъвършенстват прекарванията си в игрите, като отделят малко спомагателни пари за тях.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР