Микаела Шифрин записа своята първа победа за сезона в Световната

...
Микаела Шифрин записа своята първа победа за сезона в Световната
Коментари Харесай

Шифрин с първа победа за сезона в СК по ски алпийски дисциплини

Микаела Шифрин записа своята първа победа за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в гигантския слалом в Куршевел, Франция.

Американката записа най-хубавото време в първия манш, като по този метод си обезпечи преднина от 0.07 пред победителката от първите два старта за сезона в дисциплината Марта Басино (Италия) и 0.14 пред носителката на огромния бистър глобус за предишния сезон Федерика Бриньоне (Италия). Двете представителки на Скуадрата обаче позволиха неточности при второто минаване на трасето, като по този метод разрешиха на Шифрин да направи умерено второ втурване и да победи в с 0.82 пред Бриньоне.

Самата Бриньоне едвам не падна 10-тина порти преди края на втория манш, само че въпреки всичко се избави и финишира. За разлика от нея Басино не можа да се избави две порти по-късно и напусна надпреварата. Така трета на финала се класира представителката на домакините Теса Лорли, която бе пета след първия манш, само че се възползва от грешката на Басино и слабото втурване на Щефани Брунер (Австрия) и се поздрави с подиума, завършвайки на 1.09 от Шифрин.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия) записа своята първа нула за сезона, откакто отпадна още в първия манш, което не разреши да се възползва от евентуалното преимущество, което щеше да имам във втория, защото той бе правилен от един от нейните треньори. Все отново словачката резервира водачеството си в конкуренцията за огромния бистър глобус където тя води с актив от 420 точки, втора е Шифрин с 275, до момента в който трета е Басино в 258. В класирането в дисциплината водач към този момент е Бриньоне с 205 пункта, следвана от Басино с 200 и Шифрин със 150.



За Шифрин днешната победа бе една от най-емоционалните в нейната кариера, защото е нейната първа след кончината на нейния татко през месец февруари.

Програмата за Световната купа по ски алпийски дисциплини продължава с първите за сезона надпревари в скоростните дисциплини във Вал д‘Изер, Франция. Във френския зимен център ще се проведа две спускания и един супер великански слалом от петък до неделя, като първото втурване е в петък от 11:30 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР