Микаела Шифрин триумфира в слалома в австрийския курорт Лиенц и

...
Микаела Шифрин триумфира в слалома в австрийския курорт Лиенц и
Коментари Харесай

Шифрин с 64 победи за СК

Микаела Шифрин победи в слалома в австрийския курорт Лиенц и усили на 64 победи актива си за Световната купа по алпийски ски. Американката записа 91-ви подиум в кариерата си и е твърдо втора във безконечната ранглиста при дамите след сънародничката си Линдзи Вон, която е на върха с 86 триумфа. Трета с 62 победи е Анемари Прьол-Мозер (Ав).

Шифрин, която завоюва 6 пъти дребния глобус в дисциплината, господства и през този сезон. Тя завоюва класическите стартовете в Леви и Килингтън, като пропусна да победи единствено в паралелния слалом в Сен Мориц.

Втора остана Петра Влъхова (Слвк), която единствена нарушава супердоминацията на Шифрин от предишния сезон. Американската завоюва и гигантския слалом в Лиенц в събота и има общо 12 победи за Семеен кодекс в Австрия. На слалом тя има 43 триумфа, с 3 повече от абсолютния водач във безконечната ранглиста за Семеен кодекс Ингемар Стенмарк (Шв).

В генералното класиране Шифрин води със 746 т., пред Федерика Бриньоне (Ит) 451, Влъхова 413. Следващият старт за Семеен кодекс е на 4 януари в Загреб още веднъж на слалом.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР