Мик Шумахер ще бъде основен пилот на Хаас във Формула

...
Мик Шумахер ще бъде основен пилот на Хаас във Формула
Коментари Харесай

"Хаас" пуска Мик Шумахер във Формула 1 от 2021 г.

Мик Шумахер ще бъде главен водач на " Хаас " във Формула 1 от сезон 2021 нататък. 21-годишният наследник на легендата Михаел Шумахер подписа дълготраен контракт с американския отбор, ползващ моторите на " Ферари ". Шумахер-младши е ученик на академията на " черните кончета " и от дълго време се говореше за лансирането му в най-комерсиалния авто спорт посредством някой от дъщерните тимове.

От " Хаас " потвърдиха новината ден откакто стана ясно, че другият нов водач в отбора ще бъде руснакът Никита Мазепин (21 г.), чийто татко - милиардерът Дмитрий Мазепин, ще влага в тима. Двамата младоци ще заменят в екипа опитните Ромен Грожан (34 г.) и Кевин Магнусен (28 г.), чиито контракти няма да бъдат възобновени.

" Много съм удовлетворен, че успяхме да потвърдим Мик Шумахер в състава ни за идващия сезон и с неспокойствие чакам да го поздравявам в тима - съобщи шефът на " Хаас " Гюнтер Щайнер. - Имаме опция пред нас като екип да оценим и възпитаме нов водач поради нашия спортен пакет, ориентиран към 2021 година Поставяме своите градивни детайли за продължаването на дълготрайния напредък на отбора и чакам с неспокойствие приноса на Мик в този развой както на пистата, по този начин и отвън нея. "

Самият Шумахер-младши също показа насладата си от предоставената опция.

" Перспективата да бъда във Формула 1 през идната година ме прави необикновено благополучен и просто оставам без думи - показа Мик. - Бих желал да благодаря на екипа на " Хаас ", на " Ферари " и на академията на " Ферари " за доверието в мен. Също по този начин желая да кажа какъв брой доста обичам моите родители. Знам, че им дължа всичко. Винаги съм вярвал, че ще осъществявам фантазията си във Формула 1. Изключителни благодарности би трябвало да отидат и към всички почитатели на автомобилния спорт, които ме поддържат през цялата ми кариера. Ще дам всичко от себе си както постоянно и с неспокойствие чакам да потегли на това странствуване дружно с " Хаас ".

От " Хаас " оповестиха още, че Мик Шумахер ще дебютира за отбора още този сезон, като ръководи сегашния болид VF-20 по време на петъчните тренировки преди последния за годината старт - за " Гран при " на Абу Даби (11-13 декември). Също по този начин той ще бъде включен в тестванията за млади водачи на пистата " Яс Марина " в ОАЕ другия вторник (8 декември).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР