Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на

...
Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на
Коментари Харесай

Подоляк към Меркел: Възможно ли е, след 430 дни брутални война, да презирате толкова дълбоко свободата?

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски, реагира на думите на някогашния немски канцлер Ангела Меркел, която назова политиката си по отношение на Русия вярна, написа УНИАН, представена от " Фокус ".

Подоляк назова думите й " опит за самооправдание " и разкритикува апела й за " договаряния със страната-агресор ".

" Бившият канцлер Меркел, която сложи Европа в цялостна взаимозависимост от съветските енергоносители, се оправдава: " Направих всичко, с цел да не стартира война Русия, и по тази причина получих... съветски на ниска цена газ. “ Измислици. Войната не е почнала, нали? След това създателят на Минско-нормандския формат продължава: " Трябва да мислим за договаряния, не всички миротворци мислят по пътя на Путин ".

Един въпрос: договаряния защо? Пак за на ниска цена газ от Руската федерация? Но би трябвало ли безусловно... Цената на унищожените територии на Украйна и стотици хиляди почтени украински животи? И най-важното - с кого? С публично приетите интернационалните военнопрестъпници? Възможно ли е, след 430 дни брутални война, да презирате толкоз надълбоко свободата, да пренебрегвате съветските всеобщи убийства толкоз намерено и да ненавиждате правото на Украйна на самозащита толкоз намерено? ", написа в Twitter Подоляк.

Той също по този начин прикани Меркел да спре да се оправдава.

" Ако не можете да поправите грешките от предишното, просто спрете да се оправдавате и да насърчавате агресора “, заключи той.

Ангела Меркел, която заемаше поста федерален канцлер на Германия от 2005 до 2021 година, участваше в процеса към Минските съглашения и преговорния " нормандски формат “, чиято цел беше споразумяване на обстановката в Донбас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР