Михалис Хаджиянис е най-успешният гръцки изпълнител за първото десетилетие на

...
Михалис Хаджиянис е най-успешният гръцки изпълнител за първото десетилетие на
Коментари Харесай

Михалис Хаджиянис Пя 3 Часа В Ндк, Отново Удивен От България

Михалис Хаджиянис е най-успешният гръцки реализатор за първото десетилетие на 21 век, а през 2010 година списание „ Форбс “ го слага на 22-ро място измежду най-влиятелните персони в южната ни съседка. На 6 октомври той изнесе третия си концерт в България, дружно със Солон Апостолакис (клавишни), Георгиос Мицотакис (барабани), Спиридон Мазис (бас), Ясон Маврогеоргос (китара и бузуки), Стелиос Кацацидис (акордеон) и Георгеос Дусос (кларинет, духови).

В зала 1 на НДК музикантите гостуваха единствено няколко месеца след дълго турне в Северна Америка. След Монреал, Ню Йорк, Детройт, Чикаго, Лос Анджелис, Бостън и Торонто, и в София гръцката звезда пя шлагерите си Parta Ola Dika Sou, Xeria Psila, Pio Poli, De Fevgo.

Историята на последната ария Михалис описа преди този момент в ефира на bTV. Негов другар таман се бил разделил с приятелката си и непрестанно му обяснявал по какъв начин се усеща.

„ Аз, не че желаех да се отърва от него, само че с цел да го накарам да се почувства по-добре, се пробвах да напиша ария, която разказва цялата обстановка “, изясни той. В De Fevgo (Не тръгвам) се споделя класическа история – за мъж с разрушено сърце, който желае да си върне любовта.

Любопитна детайлност от биографията на Михалис е, че в действителност пътят му към огромната сцена стартира от София. През 1994 година, едвам 16-годишен, той идва у нас като лауреат от конкурс за млади гении. Наградата е да показва родината си Кипър на 3-дневен фестивал в София, приключил с рецитал на Джо Кокър.

Година по-късно Михалис се класира на състезанието за ария на Евровизия, дипломира се като музикант, взе участие в откриването на летните Олимпийски игри в Гърция.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР