Михаил Владимирович Мишустин е роден на 3 март 1966 г.

...
Михаил Владимирович Мишустин е роден на 3 март 1966 г.
Коментари Харесай

Кой е Михаил Мишустин?

Михаил Владимирович Мишустин е роден на 3 март 1966 година в Москва. Доктор на икономическите науки. През последните 10 години бе ръководител на Федералната данъчна работа на Руската федерация.
Мишустин приключва през 1989 година Московския институт за металообработващи машини, по-късно през 1992 година в същия институт приключва аспирантура.
След като приключва аспирантура, той стартира работа като шеф на тестова лаборатория, а по-късно оглавява борда на Международния компютърен клуб (ICC), обществена нестопанска организация.
През 1998 година Мишустин постъпва на държавната работа като помощник по осведомителни системи за счетоводство и надзор върху приемането на данъчните заплащания. След това поредно е заместник-министър на Руската федерация за налози и данъци, началник на Федералната организация за кадастър на недвижими парцели (Роснедвижимост) и началник на Федералната организация за ръководство на специфични стопански зони (RusSEZ).
През 2008 година той напуща непринудено държавната работа и се заема с частен бизнес - в региона на вложенията, само че през февруари 2009 година постъпва в кадровия запас на президента на Русия, а през април 2010 година е назначен за началник на Федералната данъчна работа. На 15 януари 2020 година Владимир Путин го номинира за поста министър-председател на Руската федерация след оставката на държавното управление на Руската федерация.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР