Михаил Вълчев коментира състоянието на любимия си Левски под ръководството

...
Михаил Вълчев коментира състоянието на любимия си Левски под ръководството
Коментари Харесай

Михаил Вълчев: Габриел Обертан е безспорният лидер в Левски

Михаил Вълчев разяснява положението на обичания си Левски под управлението на Славиша Стоянович. Ето какво сподели " синята " легенда пред " Тема: Спорт ":

" Левски се оправя добре в последните дуели. Отборът игра доста добре през първото полувреме против Етър за разлика от второто. " Сините " както можеше да завоюват безапелационно, по този начин и в последна сметка да изгубят точки.

През първата част те играха бързо, а най-големите рискове идваха от Обертан и Кабрал, които направиха положителни пробиви. Те са и играчите във форма сега. Това, което ми хареса е, че Левски не гледа да разиграва напразно топката в отбрана, а първата мисъл е, когато тя се отнеме, да се потърси свободно пространство за офанзива и съвсем непроменяемо следва пас в предни позиции, дебне се за опция да се изведе някой от дълбочина.

Отделно от това тимът като че ли работи с по-голямо усърдие и експанзия и към този момент стартира да се избистря някакъв жанр на игра с по-бързо вкарване на топката в противниковата половина. Все още обаче има клатушкане при пресирането. Може би офанзивната игра сега е повече за сметка на защитната. Трябва да се внимава, да бъде открит баланс. Може би поради неналичието му Левски сподели напълно друго лице през второто полувреме. Тогава може би тимът отпадна физически.

Вследствие на това на терена настана безпорядък и бе разрешено на Етър освен да вкара гол, само че и да има положения, от които да изравни. Хубаво е, че скоро има пауза в шампионата и новият треньор Славиша Стоянович ще може да поработи върху тези неща. Прави усещане, че при Стоянович съвсем всички футболисти подвигнаха формата си и това може би се дължи на вярна психическа работа.

Личи, че Давид Яблонски е най-резултатният задграничен бранител в историята на Левски. Забелязва се и друго нещо - Габриел Обертан от ден на ден се трансформира в незаменима част. Той към този момент е водач на тима. Умело дриблира, пробива и подава. Единствената му уязвимост е, че не може да вкарва. Но в случай че умееше и да бележи, щеше още да е във Висшата лига на Англия. Това, което прави, е доста позитивно за тима. Помага и в отбранителен проект.

Прероден е и Жерсон Кабрал, който в един миг си бе напряко отписан. Той е изострен футболист, има качества. Явно е трябвало да се смени методът към него. Вижда се, че играе мощно.

Интересно ще е да забележим дали ще може да бъде на терена, когато изцяло се възвърне Паулиньо. Според мен мъчно двамата ще играят дружно, макар че в края на мача с Етър се случи тъкмо това - бразилецът бе на фланга, а Кабрал бе изместен зад нападателя. На тази позиция обаче се изискват по-други качества. Там е и по-гъсто, а на Кабрал му трябват пространства, с цел да пробива. Там е силата му.

Под управлението на Стоянович тимът постоянно започва напористо. Левскидейства нападателно и офанзивно и търси метод да вземе задатък. Има флангови офанзиви, центрирания, основава се блъсканица и безпорядък в наказателното поле - по този начин падат и голове. При Делио Роси това не се забелязваше.

Не бива да се не помни, че отборът към момента не е срещал мощни съперници. Но успехите са значими, натрупат се точки и самочувствие. Емоцията не трябва да бъде изпускана, в този момент е моментът да стартира да се връща публиката на терена. Най-важно е постоянството - с него сините би трябвало да задържат водачеството.

Сега наред е мач със мощен тим като Берое. Такъв, против който би трябвало да се работи по-внимателно. Защото старозагорци умеят да употребяват пространствата, те са добър и уравновесен отбор. В такива дуели Левски би трябвало да се научи да взима своето ", проучва Вълчев. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР