Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той

...
Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той
Коментари Харесай

Легендарен голмайстор каза за NOVSPORT какво е нужно на Левски

Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 година. Той някогашен български футболист, нападател. Клубна легенда на Левски (София), където играе сред 1981 година и 1986 година За Левски записва общо 177 мача и 109 гола във всички шампионати. Един от най-хубавите изпълнители на клуба за всички времена. През 1998 година като треньор на Левски печели купата на България. Във финалната среща Левски побеждава ЦСКА с 5:0. Ето какво сподели той пред NOVSPORT.

Финалът за суперкупата

Отборът на Левски несъмнено в този край против Лудогорец стоеше по-добре на терена. В началото футболистите на Станимир Стоилов владееха повече топката, изключително през първата част. Показаха повече предпочитание да осъществят попадение, придвижването им и без топка беше положително. Защитникът Жереми Петрис ми направи положително усещане от бранителите. Георги Миланов вкара доста хубав гол. След почивката символичните домакини от Лудогорец изравниха играта. При първото попадение на първенците към Кирил Десподов стояха трима бранители на Левски и никой не го покри. При втория гол Пламен Андреев няма виновност. Трябва да отбележим, че длъжници на тима са нападателите. Билал Бари влезе като запаса, само че преди този момент Илиян Стефанов не съумя да запълни зоната му. Част от нападателите към този момент в доста мачове нямат голове. Уелтън е позагубил форма. Роналдо – също. Трудно се основават положения, а тези, които се отварят, мъчно се осъществят. Преди Уелтън беше по-резултатен.

Дузпите

Не съм изключително склонен, че дузпите са лотария. Те са душeвност и качества. Явно Станимир Стоилов е решил, че това са момчетата, които могат да вкарат. И въпреки всичко едно е на подготовка да изпълняваш, а напълно друго е да се бие дузпа в мач, когато си напрегнат. И аз съм бил дузпи под пара. Когато застанех зад топката, вратата ми наподобява като за хандбал, а на тренировки нямах пропуск.

Феновете на Левски

Жалко за последователите на Левски. Феновете бяха напълнили най-малко на половина стадион „ Васил Левски “, очаквайки успех и нова купа за своите любимци. Феновете са зад тима непрекъснато. Може и да има отлив на последователите, натрупа им се. Не са слаби игрите на Левски, за мен срещата за Суперкупата не е от изключително огромна значимост.

Първенството

По-добре е да побеждаваме Лудогорец за шампионата, в сравнение с за този трофей. Вероятно ще има лек отлив. В по-важните срещи сигурно Левски ще се радва на сериозна поддръжка. Феновете оказват помощ доста на клуба. Липсваше и шанс в мача против отбора на Лудогорец. Но отново ще се повторя – би трябвало повече успеваемост в нахлуване. Левски има конкуренция в халфовата линия. Но при завършването се позволяват доста неточности. Мъри и помощниците му работят с футболистите върху тези детайли. Всичко е до благоприятни условия и бързо мислене. Уелтън е показвал, че може. Трябва да се работи в тази посока. Да се подобрят ударите, основаването на положения, извеждащите пасове, както и реализацията. Върху това би трябвало да се надгражда и да се върви напред. Но на Левски му би трябвало един добър нападател.

Целите

Този тим на Левски може да се бори с Лудогорец за шампионската купа. Играта на отбора от Разград не е толкоз блестяща, а „ сините “ стоят добре. Те се възползваха от двете неточности в отбрана на Левски. Победата над Арда е заслужена, само че тя не пристигна толкоз елементарно. Отборът на Левски вкара по един гол в двете полувремена, само че и гостите от Кърджали имаха своите положителни моменти на Герена. Тогава и Арда можеше да означи, само че имаше добра интервенция от страна на бранителите в синьо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР