Михаил Гинзбург, доктор на медицинските науки и директор на Самарския

...
Михаил Гинзбург, доктор на медицинските науки и директор на Самарския
Коментари Харесай

Рулцата от раци състаряват тялото

Михаил Гинзбург, лекар на медицинските науки и шеф на Самарския проучвателен институт по диетология и хранителна терапия, счита, че рулцата от раци форсират стареенето на организма. В изявлението той описа по какъв начин да понижим отрицателния резултат от потреблението на този другояче наличен и известен артикул.

Дълбоко модифицираните артикули, измежду които са и рулцата от раци, съдържат доста повече оцветители, подобрители на усета и други хранителни добавки, споделя Гинзбург. Научните проучвания демонстрират, че тези химикали могат да провокират болести, свързани с възрастта, и да " състарят " прибързано организма, предизвестява той.

" Рулцата от раци, сходно на някои саламите като наденичките и бирените пръчици, принадлежат към групата на надълбоко модифицираните храни. Голям брой изследвания са открили, че такива артикули ни състаряват и усилват вероятността от развиване на свързани с напредналата възраст болести (например сърдечносъдови и ракови) ", споделя Гинзбург.

Според диетолога надълбоко модифицираните храни не би трябвало да се употребяват всекидневно. Но в случай че не злоупотребявате с рулцата от раци и ги ползвате като добавка в салати да вземем за пример, нежеланите резултати могат да бъдат избегнати, прибавя той./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР