Михаела свири на тамбура, взима уроци по пеене и подготвя

...
Михаела свири на тамбура, взима уроци по пеене и подготвя
Коментари Харесай

За пример! 11-годишната Михаела сложи в джоба си връстниците си: За мен е важно да помагам

Михаела свири на тамбура, взима уроци по пеене и приготвя домашните си за учебно заведение. Макар графикът на 11-годишното момиче да е много напълнен, в него постоянно има място за положителното.
Когато е шестгодишна тя вижда по малкия екран момиче, което се нуждае перука. Тя е запитала родителите си дали мога да си я даря. „ Нашите бяха доста радостни за това, те бяха доста радостни и споделиха, че може. Оттам стартира всичко. Бях доста щастлива, че оказвам помощ на другите хора и на другите деца с каквото мога и моите благоприятни условия ”, сподели Михаела Тодорова.
Михаела не стопира дотук. Няколко години по-късно още веднъж подарява косите си на човек в потребност. „ Пак ми беше пораснала коса и споделих, че отново желая да я даря. Беше доста прелестно самото възприятие. За мен е доста значимо да оказваме помощ на другите хора, тъй като не се знае дали може и ти в някой живот, да стане същото с теб ”, сподели Михаела за Нова Нюз.
Нейните родители поддържат желанието й да оказва помощ. „ Когато един човек не е добър, няма смисъл. Какъв е смисълът един човек да живее, когато не е добър ”, сподели татко й.
В началото на януари Михаела за трети път подарява косата си. Просто сподели: „ Искам да ме подстрижете, желая по-къса коса. Подстригваме я и я изпращаме още веднъж да я даря ”, сподели татко й.
Преди да стигне до нуждаещите се, дарената коса минава през специфична обработка. За това споделя Вили Боршукова, която е една от стотиците дами, съумели да завоюват борбата с рака.
„ По стичане на събитията се разболях от най-тежката болест – рак. За мое най-голямо благополучие Бог ми подари живота и сега пребивавам втори живот. Изключително съм признателна за това, че Бог ми даде втори късмет и взех решение, несъмнено, да оказвам помощ, с каквото мога и на другите, които са в такава потребност, изключително на децата, които доста обичам ”, сподели тя.
След като дойде дарението, то се разопакова, отива в частта за разчистване, при което откакто се почисти косата деликатно се подрежда и се стартира плетенето на самата основа и подготовката на косата за перуката.
Изработката на една перука почти трае към три седмици до един месец. Косата би трябвало да бъде най-малко 30 сантиметра, тъй като след почистването дава фира, почистват се доста късите косми и по-късно би трябвало да е в естествения си цвят и да не е каносвана. Логистиката на дарените коси изисква, несъмнено, помещение, в което да се съхраняват. Съхраняват се в едни специфични кутии, при специфична температура. Не може да бъде просто ей по този начин събрана косата. Те се почистват, изрязват се.
В Долна Оряховица Михаела с неспокойствие чака косата й да порасне още веднъж, с цел да може отново да я подари. Казва, че всякога я изпраща с усмивка и със особено обръщение към хората, на които оказва помощ. „ Бих им споделила да се харесват такива, каквито са. Важното е те да се харесват. Щом някой човек не те харесва, значи не ти е приоритет в живота ”, изясни младата дарителка.
А огромната фантазия, която се крие в сърцето на едно на пръв взор малко момиче, звучи по този начин: „ Много желая хората да са единни и да оказват помощ на хора с проблеми ”.
Баща ѝ приканва: „ Хора, учете децата си да бъдат положителни и да оказват помощ. Това е най-важното ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР