„Миграцията е една от темите, които предизвикват най-голямо разделение, не

...
„Миграцията е една от темите, които предизвикват най-голямо разделение, не
Коментари Харесай

Проблемът с миграцията може да бъде решен, ако се помага на държавите в Африка да се развиват

„ Миграцията е една от тематиките, които провокират най-голямо разделяне, освен в Европейски Съюз, само че и в света. Необходими са сътрудници като фондацията „ Бил и Мелинда Гейтс”, с цел да се откри стабилно решение и да се понижат икономическите аргументи за миграция. Трябва да се съсредоточат старания в развиването на страните от Африка. Нека работим заедно”. Това сподели българският евродепутат Ева Майдел в диалог с Бил Гейтс през днешния ден в Брюксел.

Ева Майдел бе измежду няколкото евродепутати, с които създателят на софтуерния колос „ Майкрософт” и човеколюбец Бил Гейтс се срещна, с цел да опише за работата си за решение на проблеми в Африка като апетит, недобро опазване на здравето, беднотия и климатични промени.

„ Европейски Съюз постоянно е бил водачът в международен мащаб по вложения в политиките за развиване и филантропична помощ. Когато тези вложения се съчетаят с финансиране на научно-развойна активност, резултатът няма да закъснее и ще имаме работещи решения за страните от този континент”, уточни още българският евродепутат.

Участниците в полемиката се сплотиха към концепцията, че измежду главните аргументи, които карат хората да емигрират от Африка са точно проблемите със опазването на здравето и епидемиите, бедността и климатичните промени. „ Винаги ще е късно, в случай че само реагираме, когато хората са към този момент на границите или в лодките на път за Европа. Това поражда напрежение, боязън и чувство за липса на надзор, както у приемащите страни, по този начин и у самите мигранти. Мерките би трябвало да се взимат отрано” съобщи Ева Майдел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР