Миграционната обстановка по границите на България и през октомври остава

...
Миграционната обстановка по границите на България и през октомври остава
Коментари Харесай

И през октомври остава динамична миграционната обстановка по границата

Миграционната конюнктура по границите на България и през октомври остава динамична . От началото на годината до 31 октомври граничните ни служители на реда са предотвратили общо над 170 000 опита на жители на трети страни да влязат нелегално на територията ни. Най-натоварена е на българо-турската граница , където е над 99% от общия миграционен напън на държавната граница, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Между 1 януари и 31 октомври са били предотвратени над 169 600 опита на мигранти да влязат незаконно през българо-турската граница, което е растеж с съвсем 24% по отношение на същия интервал на 2022 година (когато са били към 137 200). През същия интервал са предотвратени повече от 500 опита на жители на трети страни да преминат нелегално на вход гръцко-българската граница.

През първите 10 месеца на тази година 1364 мигранти са арестувани в граничната зона при незаконно влизане в страната, от тях 1304 – на българо-турската граница .

За този интервал за нелегално прекосяване на границата на излаз от страната са арестувани 2172 жители на трети страни . Най-натоварена на излаз остава българо-сръбската граница, където са арестувани 88% от тях .

Сред националностите на арестуваните мигранти максимален е броят на жителите на Сирия , следвани от Афганистан , Мароко , Ирак , Турция и други

Общият брой на арестуваните мигранти е 16 336 . Благодарение на напъните на Гранична полиция и останалите полицейски структури те са спрени по пътя им към Европа тази година.

През първите 10 месеца на годината са формирани 319 досъдебни производства с 311 обвинени за каналджийство (по чл.280 и 281 от НК), което е с 12% повече спрямо предходната година.

През миналите месеци Групово дело „ Гранична полиция “ е изпратила 107 стимулирани оферти за налагане на насилствени административни ограничения на трафиканти, които да не бъдат допускани в страната ни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР