Мигрантският натиск вече е извън всякакъв контрол, заяви на брифинг

...
Мигрантският натиск вече е извън всякакъв контрол, заяви на брифинг
Коментари Харесай

Кметът на Болярово: Мигрантският натиск е извън контрол, образувани са множество сметища

Мигрантският напън към този момент е отвън всевъзможен надзор, съобщи на брифинг кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. От всекидневно преминаващите групи мигранти още веднъж са формирани голям брой нерегламентирани сметища в пограничния регион, сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сметищата, формирани от преминаващите групи мигранти, до момента са били най-вече към селата в непосредствена непосредственост до границата, а в този момент – замърсяването на околната среда е на територията на цялата община. Ситуацията е невиждана, а рискът е огромен поради продължаващия пожароопасен сезон, сподели още Христов.

„ Трябва да се подхващат ограничения за очистване на сметищата, тъй като този развой ще продължи, няма да спре нито през днешния ден, нито на следващия ден. Не знам какво решение страната ще откри, с цел да спре въобще този мигрантски напън, или най-малко да го понижи “, разяснява кметът на Болярово.

Предстоят срещи на управлението на общината с шефа на " Гранична полиция " - Елхово, с цел да се търсят способи за почистване на отпадъците, които са пръснати на десетки декари.

Българска телеграфна агенция напомня, че локалната власт и поданици алармираха още през предходната година за сметища на огромни територии край българо-турската граница в региона на боляровските села Странджа, Крайново и Воден. Общината и горски чиновници направиха няколко акции по почистването им.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР