Мигел Оливейра (Red Bull KTM Factory Racing) бе най-бърз в

...
Мигел Оливейра (Red Bull KTM Factory Racing) бе най-бърз в
Коментари Харесай

Оливейра с най-добро време на Заксенринг

Мигел Оливейра (Red Bull KTM Factory Racing) бе най-бърз в първия ден от спортния уикенд на пистата Заксенринг за Гран при на Германия. Във втората подготовка той реализира 1:20,690. Оливейра победи Фабио Куатараро – на 0,220 сек. и Маверик Винялес на 0333 сек., двамата от Monster Energy Yamaha MotoGP. Всички усъвършенстваха времената си от сутринта.

Почти в горната част на поръчката за съвсем цялата сесия, Мигел Оливейра продължи зашеметяващата си форма. Той победи в Барселона, а в този момент оглави класирането и в Германия. Фабио Куатараро бе с нов корпус на дроселната клапа на своята Yamaha. Той усъвършенства времето си в заключителните стадии, като измести съотборника си Винялес. И двата фабричен мотоциклета на Yamaha направиха впечатляваща офанзива в края на сесията и ще се стремят да трансфорат това движение в преди стартови позиции на квалификацията на следващия ден.

Беше прекрасен петък и за Алекс Ринс (Suzuki Ecstar). Испанецът се завърна на пистата и даде четвърто време със своят Suzuki, малко над половин десета от Винялес и на една от първите двама. Пол Еспаргаро (Repsol Honda) претърпя още една злополука на завой 3, само че сложи Honda в топ 5, с едно място по-високо от сътрудника си с Honda Такаки Накагами (LCR Honda IDEMITSU). Изобщо Honda изглеждаше мощна на Заксенринг с два мотора в топ 6.

Денят се оказа позитивен за Aprilia, като Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Gresini) изглеждаше мощен и се радваше на 7-ото място. Йохан Зарко (Pramac Racing) беше осми след първия ден и най-бърз с мотор на Ducati. Той бе пред Джак Милър (Ducati Lenovo). Австралиецът се по-бърз от всеки различен в първите два бранша, само че не можа да поддържа темпото, с цел да приключи общото най-хубаво време на обиколка. Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) попълни челната десетка и вкара трета Yamaha в десетте, като остана на 0.538 сек от първия.

Данило Петручи (Tech 3 KTM Factory Racing) стана 11-и, като кара с новото шаси на KTM за първи път. Той бе пред Марк Маркес (Repsol Honda). Пилотът с най-вече победи на тази писта не реализира действителното си движение. Той е 12-и, само че по силата на това, че не натиска за време в края на сесията. Избира да употребява комбинацията от твърда предна гума и средномека откъм гърба. Затова бе отпред и през по-голямата част от сесията. Маркес бе най-бърз и във FP1 с време 1:21,6202. Втори на 0,168 сек. бе Фабио Куратараро.

Действащият международен първенец Жоан Мир (Suzuki Ecstar) беше едвам 16-ти в комбинираните. Новакът Лука Марини (SKY VR46 Avintia) в началото беше в челната тройка, преди да падне на 18-о място като катастрофира два пъти – първо на завой 13, а по-късно направи огромен хайсайд на завой 7. Валентино Роси (Petronas Yamaha SRT) беше едвам 20-и, откакто катастрофира на завой 1.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР