Microsoft, която инвестира голяма сума в капитала на OpenAI, заяви

...
Microsoft, която инвестира голяма сума в капитала на OpenAI, заяви
Коментари Харесай

Ръководителят на Microsoft каза, че няма да възрази срещу връщането на Сам Алтман в OpenAI

Microsoft, която влага огромна сума в капитала на OpenAI, съобщи през вчерашния ден, че ще наеме Сам Алтман (Sam Altman) и Грег Брокман (Greg Brockman) в своя личен състав, след напускането им от управлението на стартъпа. Въпреки това, метежът на личния състав на OpenAI и преходът на основателя на преврата Иля Суцкевер (Ilya Sutskever) не ни разрешава да считаме въпроса по отношение на връщането на някогашния основен изпълнителен шеф в компанията за завършен. Дори шефът на Microsoft не възразява против това развиване на събитията.

Главният изпълнителен шеф Сатя Надела загатна за това в изявление за CNBC и Bloomberg, както изяснява TechCrunch: „ Очевидно желаеме Сам и Грег да намерят своя приказен нов дом, в случай че не желаят да бъдат в OpenAI. “ Надела, запитан за опцията Алтман да се върне в OpenAI, сподели, че това ще бъде решено от борда на шефовете, управлението и чиновниците на компанията. Microsoft ще работи в тясно съдействие с OpenAI и чиновниците на тази компания могат сами да решат къде желаят да работят (в OpenAI или Microsoft), тъй че Надела е отворен и за двата разновидността.

От сегашния ръб на шефовете на OpenAI единствено двама членове възразяват против връщането на Алтман на поста основен изпълнителен шеф, защото през вчерашния ден научният шеф на компанията Иля Суцкевер изрази взаимност с голямото болшинство (повече от 90%) от екипа, което изиска бордът на шефовете да върне Алтман в компанията.

Надела признава, че Microsoft би желал да види промени в управническата конструкция на OpenAI, защото съществуващите механизми не пазят ползите му като главен вложител. Служителите на компанията към момента не са подготвени да одобряват за водач неотдавна назначения Емет Шиър, чиято кандидатура беше номинирана от борда на шефовете на OpenAI. В тази среда, завръщането на Сам Алтман на поста основен изпълнителен шеф не наподобява чак толкоз малко евентуално. Шайър разгласи готовността си да стартира своята работа като началник на OpenAI, провеждайки без значение следствие на аргументите по отношение на оставката на Алтман и разгласява резултатите от него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР