Microsoft е готова да облекчи бизнес условията за европейските конкуренти

...
Microsoft е готова да облекчи бизнес условията за европейските конкуренти
Коментари Харесай

Microsoft ще облекчи бизнес условията за европейските си конкуренти в облачните изчисления



Microsoft е подготвена да облекчи бизнес изискванията за европейските съперници в облачните калкулации в опит да успокои опасенията, че може да подкопае бранш в Европа, като софтуерният колос е изправен пред засилен регулаторен надзор и напън от съперници.

Изчисленията в облак (cloud computing) са компютърни (изчислителни) услуги, предоставяни на консуматор посредством далечен компютър, към който потребителят се свързва посредством интернет или посредством специфична информационна линия.

Брад Смит, президент и заместник-председател на Microsoft, сподели, че компанията подхваща стъпки, които са " доста необятни, само че не изчерпателни ", до момента в който се пробва да отговори на опасенията на европейските регулатори и съперници, оповестява " Файненшъл таймс ".

Действията последваха недоволства от конкурентни снабдители на облачни услуги, че компанията употребява антиконкурентни практики, с цел да тласка клиентите към своята платформа за калкулации в облак Azure и надалеч от съперниците.

Тези недоволства идват, откакто Маргрете Вестагер, изпълнителен вицепрезидент на Европейски Съюз, отговарящ за конкуренцията и цифровата политика, съобщи през април, че Брюксел " интензивно наблюдава тъжба по отношение на практиките на облачните услуги на Microsoft ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР