Microsoft Corp. и BMW Group стартират създаването на отворена промишлена

...
Microsoft Corp. и BMW Group стартират създаването на отворена промишлена
Коментари Харесай

BMW Group и Microsoft стартират нова платформа

Microsoft Corp. и BMW Group започват основаването на отворена промишлена платформа, която има за цел да подтиква индустриалните нововъведения и да форсира развиването на обвързваните "умни " заводи. Платформата ще бъде построена на облачната платформа на Microsoft Azure.

Отворената промишлена платформа (OMP) е предопределена да разреши по-бързи и по-рентабилни нововъведения в индустриалния бранш посредством основаването на отворена софтуерна рамка и междуотраслова общественост. Очаква се тя да улесни създаването на интелигентни индустриални решения, които да бъдат споделяни от участниците в OMP в автомобилния и по-широкия индустриален бранш. Целта е да се форсира доста бъдещото развиване на промишлеността, да се редуцира времето за оценка и да се реализира успеваемост на производството, като в същото време се преодолеят общите индустриални провокации.

"Microsoft сплотява напъните си с BMW Group за трансформиране на успеваемостта на цифровизираното произвеждане в промишлеността. Нашият ангажимент за създаване на отворена общественост ще сътвори нови благоприятни условия за съдействие в цялата индустриална верига ", съобщи Скот Гатри, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft Cloud и AI Group. Членовете на общността и други сътрудници ще могат да разработят свои лични услуги и решения, като в същото време запазят контрола върху данните си.

Повече от 3000 машини, роботи и самостоятелни транспортни системи ще бъдат свързани с платформата BMW Group IoT. Чрез OMP членовете на общността ще имат по-големи благоприятни условия за създаване и консолидиране на индустриални решения по-бързо и несъмнено, заяви BMW Group.

OMP ще бъде планиран по този начин, че да отговори на общите индустриални провокации като съгласуваност на машината и интеграция на локалните системи. Това ще улесни повторното потребление на софтуерни решения измежду производителите, доставчиците и другите сътрудници, като доста ще понижи индустриалните разноски. Основната платформа ще продължи да се развива с течение на времето, дружно с индустриалните условия, с цел да включва нови нововъведения, в това число функционалности за разбор, изкуствен интелект и цифрови вериги за противоположна връзка.

Понастоящем се възнамерява разширение на общността на OMP чрез набиране на спомагателни сътрудници. Очаква се консултативният съвет на OMP да действа до края на 2019 година с първичен набор от 4-6 колегата на място. Двамата иницииращи сътрудници, Microsoft и BMW Group ще насърчат други производители и снабдители, в това число компании отвън автомобилната промишленост, да се причислят към общността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР