Michelin и GM анонсираха, че двете компании работят съвместо по разработката

...
Michelin и GM анонсираха, че двете компании
работят съвместо по разработката
Коментари Харесай

Michelin и GM махат въздуха от автомобилната гума

Michelin и GM анонсираха, че двете компании работят съвместо по създаването и пазарното лансиране на иновативна автомобилна гума, която дава обещание да сложи край на пътните несгоди, свързани с пробойните в черните търкалящи се по пътя детайли.

Иновативната гума, по която работят двете компании, се назовава MICHELIN Uptis Prototype (Unique Puncture-proof Tire System) и сега се намира в ранен стадий на тествания и оценка на приложимостта.

По всичко обаче наподобява, че от GM възлагат очаквания на технологията, след като от колоса анонсират, че възнамеряват да я интегрират в серийните си коли след 2024 година. По-късно през тази година автомобилният производител ще сложи началото на изпитателна стратегия с флотилия представители на 100% електрическия Chevrolet Bolt EV.

Като съществени преимущества на MICHELIN Uptis Prototype, освен очевидното и обвързвано с елиминирането на опцията от спукване, са пониженото количество сурови материали за производството, удължен живот, нараснала сигурност по време на употребата, опция за избягване на нужда от резервна гума и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР