Метеорологичната обстановка на територията на страната се усложнява. Снеговалежите, особено

...
Метеорологичната обстановка на територията на страната се усложнява. Снеговалежите, особено
Коментари Харесай

Валежи от тежък мокър сняг и силен ватър

Метеорологичната конюнктура на територията на страната се усложнява. Снеговалежите, изключително в Предбалкана и планинските региони на Западна и Южна България, ще са интензивни.

Снегът е влажен и тежък, и в композиция със мощния вятър може да провокира проблеми по електропреносната мрежата и късане на проводници.

От Министерство на вътрешните работи към този момент издадоха предизвестие към популацията, да не се подхващат пътувания, в случай че не е извънредно неотложно.

От Националният институт по метеорология и хидрология осведомят, че в събота снежната завивка ще се усили. По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания.

Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса и ще останат без значителен дневен ход, в София - към 0-1 градуса.

По Черноморието също ще е най-вече облачно. До обяд преваляванията по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват, тук-там количествата ще са обилни. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3- 4 бала.

В планините също ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Остават изискванията за навявания и виелици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър.

За неделя прогнозата е облачността да се раздра и намалее, само че най-вече слънчево време. Минималните температури тук-там ще са до минус 7 - минус 8 градуса, а оптималните - сред 2 и 7 градуса. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР