Метавселената има потенциала да се превърне в възможност за годишни

...
Метавселената има потенциала да се превърне в възможност за годишни
Коментари Харесай

Kрипто гигантът Grayscale: Метавселената е възможност за $1 трилион годишни приходи

Метавселената има капацитета да се трансформира в опция за годишни приходиот 1 трилион $ в света на на рекламата, на цифровите събития, електронната търговия. Това се споделя нов отчет на крипто колоса Grayscale.

Той е оповестен на фона на повишаване на интереса към метавселената, откакто Фейсбук публично промени името си на Meta и съобщи, че ще се концентрира върху виртуалния свят. Според колоса това ще е бъдещето на интернет.

Доказателство за възходящия интерес е и покупката на имоти виртуална земя, за което стана ясно тази седмица, в крипто-базирани метавселени Decentraland и Axie Infinity. Те се продават за повече от 2 милиона $, написа Business Insider.

В метавселената хората могат да играят игри, да поддържат връзка, да работят и даже да търгуват и да печелят крипто активи.

Според калкулации на Grayscale приходите от виртуални игрални светове могат да набъбнат от към 180 милиарда $ през 2020 година до 400 милиарда $ през 2025 година
 Виртуален парцел, оценен на $2,4 милиона, беше платен посредством криптовалута
Виртуален парцел, оценен на $2,4 милиона, беше платен посредством криптовалута

Tова е най-скъпата покупка на виртуален парцел в платформата

Grayscale ръководи най-големия фонд за криптовалута. Според колоса проектите на Фейсбук да похарчи 10 милиарда $ тази година за метавселената е знак за капацитета на пазара.

Авторите на отчета настояват, че метавселената е голяма опция за крипто фирмите.

Все по-често плановете в света на метавеселената се основават върху, или са мощно обвързани с крипто технология, която може да даде на потребителите повече надзор и да им разреши да печелят пари, които могат да употребяват в действителния свят.

Докладът на Grayscale се концентрира и върху Decentraland. В тази метавселена хората влизат, с цел да играят игри, печелят в локална криптовалута, наречена Mana, купуват в това число виртуална земя и колекционерски предмети, и гласоподават за ръководството на стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР