Meta ще закрие Facebook News в началото на април за

...
Meta ще закрие Facebook News в началото на април за
Коментари Харесай

Разделът Facebook News скоро ще бъде недостъпен, тъй като Meta намалява новините и политическото съдържание

Meta ще закрие Фейсбук News при започване на април за консуматори в Съединени американски щати и Австралия, защото платформата в допълнение понижава акцента върху новините и политиката. Функцията беше спряна в Обединеното кралство, Франция и Германия предходната година.

Стартиран през 2019 година, разделът Новини подбра заглавия от национални и интернационалните новинарски организации, както и по-малки локални изявления.

Meta споделя, че потребителите към момента ще могат да преглеждат връзки към новинарски публикации, а новинарските организации към момента ще могат да разгласяват и разпространяват своите истории и уеб страници, както всяко друго лице или организация може във Фейсбук.

Промяната идва, когато Meta се пробва да понижи новините и политическото наличие на своите платформи след години на рецензия за това по какъв начин се оправя с дезинформацията и дали тя способства за политическа поляризация.

„ Тази смяна не визира изявления от сметки, които хората избират да следват; това въздейства на това, което системата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР